Mazie kraukšķīgie gurķīši ir īsts gardums, ko var izbaudīt visos gadalaikos. Tie kalpo ne tikai kā lieliska uzkoda, kas piešķir īstu baudījumu, bet arī kā elegants galda dekors, un, protams, ir lielisks iemesls, lai palielītos un padalītos ar draugiem par savu izsmalcināto izvēli.
Katram mājas konservēšanas entuziastam ir savs unikālais gurķu sālīšanas paņēmiens, taču mūsu šodien piedāvātā metode ir tik īpaša, ka tā spēs pārsteigt pat vispieredzējušākos ekspertus, kuri gurķus sāla jau desmitiem gadu!
Sālītie
Nekā lieka
Vēlos uzreiz norādīt, ka šī recepte nav paredzēta, lai pagatavotu dažādu dārzeņu asortus. Es saprotu, ka daudziem ir prieks sālīt gurķus un tomātus vienā burkā, taču šī metode ir koncentrēta tikai uz gurķiem.
Mans uzskats ir tāds, ka labi kraukšķīgi gurķi neizsaka nepieciešamību pēc lielām pārmaiņām. Citu dārzeņu un garšvielu uzdevums ir tikai viegli papildināt gurķu garšu, nevis mainīt to.
Zaļumiem un garšvielām vienmēr atradīsies vieta sālījumu burkās. Šajā kontekstā ar garšvielām es domāju dažādus zaļumus, kas var piešķirt gurķiem interesantu aromātu, bet neizmainīs to būtību.
Droši pievienojiet gurķiem dažādas lapas, piemēram, ķiršu, upeņu un citas, lai uzlabotu to garšu. Šīs lapas ne tikai padarīs gurķus aromātiskākus, bet arī piešķirs tiem izteiksmīgāku garšu.
Lai iegūtu detalizētu informāciju par to, kā pagatavot kraukšķīgus gurķīšus, lūdzu, pārejiet uz nākamo lapu!
Tevi noteikti interesēs
- Viens grams uz litru ūdens – un vijolīte atbrīvos savus sulīgos ziedusby Anete Vītola
- Meteorologs Toms Bricis par šīs nedēļas laika apstākļiem: “Uz siltām brīvdienām varam necerēt…”by Laura Blūma
- Kāpēc nedrīkst plūkt ceriņus – arī es agrāk to nezināju, līdz sapratu, ka aiz tā slēpjas simtiem gadus vecs likumsby Rinalds Bergmanis