Vienkārši veidi, kā uzasināt rīvi mājas apstākļos, lai tā būtu tikpat asa, kā tikko no veikala.
Rīve ir nepieciešams rīks jebkurā virtuvē. Pat ja virtuvē ir blenderis un virtuves kombains, bez rīves nav iespējams. Bez tās neiztikt arī ēdiena pagatavošanā.
Tomēr laika gaitā rīve sāk rīvēt sliktāk, tās asmeņi kļūst neasi. Taču nesteidzieties izmest rīvi. Patiesībā jūs varat paši uzasināt virtuves piederumus. Šim nolūkam noderēs līdzekļi, kas ir katrai saimniecei.
Kā uzasināt rīvīti ar smilšpapīru
Pirmais veids, kā uzasināt rīvi, ir izmantot dažāda graudainuma smilšpapīru. Vispirms izmantojiet smilšpapīru ar lielāku graudainuma pakāpi un slīpējiet tā, it kā kaut ko berztu. Pēc tam izmantojiet smilšpapīru ar mazāku graudainības pakāpi.
Rīvi var asināt ar foliju
Lai padarītu rīvi asu, paņemiet folijas gabaliņu un sarullējiet to lodītē. Pēc tam mēģiniet sarīvēto foliju berzēt gar rīvi. Pateicoties folijai, jūs varat uzasināt pat korejiešu burkānu rīvētāju ar mazākiem caurumiem. Mazie asmeņi kļūs asi.
Lasi vēl: Kad stādīt kartupeļus 2024. gadā: Mēness kalendārs un stādīšanas padomi
Kā uzasināt rīvi ar nazi vai skrūvgriezi
Iespējams, visilgāk būs asināt rīvi ar nazi. Šim nolūkam ir piemērots nazis ar plānu asmeni. Jāliek nazis pārmaiņus katrā rīves caurumā un dažas reizes nazis uzmanīgi jāpagriež. Asmeņi kļūs ļoti asi.
Tāpat rīvi var asināt ar skrūvgriezi – vienkārši paņemiet to un pagrieziet caurumā, cenšoties stingri piespiest metālu pie asmeņiem. Jums ir jāpārbrauc pāri katram asmenim.