Kad stādīt kartupeļus 2024. gadā: Mēness kalendārs un stādīšanas padomi

Uzziniet, kad stādīt kartupeļus, lai iegūtu bagātīgu ražu.

Pavasaris ir dārzeņu audzēšanas laiks tiem, kam ir sava zeme, zemes gabals un dārzs. Tieši šajā laikā ir ierasts stādīt kartupeļus, lai rudenī iegūtu lielu un garšīgu sakņu ražu.

Kad var stādīt kartupeļus – vispārīgi padomi

Pieredzējuši dārzkopji norāda, kad stādīt kartupeļus atklātā laukā var tiklīdz zeme sasilst līdz +7-10 grādiem pēc Celsija. Ja kultūru sāksiet stādīt agrāk (martā), tad stādi, visticamāk, apsals.

Senos laikos, kad cilvēkiem nebija laika prognožu ziņas un termometru, viņi orientējās pēc kokiem – tika uzskatīts, ka tad, kad bērzs izpleš zaļas lapas, var sākt kartupeļu stādīšanu. Turklāt noteikti pievērsiet uzmanību laikapstākļiem, jo kartupeļus stādīt nedrīkst lietus un aukstuma periodā. Stādīšanai piemērotas ir tikai saulainas un sausas dienas.

Lasi vēl: Kā iztīrīt cepeškrāsni par “kapeikām,”: triks bez veikalā pirktām ķimikālijām

Kādas ir labvēlīgas dienas kartupeļu stādīšanai saskaņā ar Mēness kalendāru?

Orientēšanās pēc Mēness fāzēm dārza darbu laikā ir mūsu senču tradīcija, ko daudzi ievēro arī tagad. Lai cik tas nebūtu dīvaini, bet tas ir svarīgi – piemēram, nekādā gadījumā kartupeļus nevar stādīt Jauna mēness un Pilnmēness dienās, vislabāk stādīšanu plānot augošā mēness laikā. Atcerieties, kad stādīt kartupeļus 2024. gada aprīlī, maijā un pat jūnijā:

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 57%

0%

Aprīlī – 1.-5., 8.-11., 28.-30. datumā

Maijs – 1., 2., 5-10, 27-29. datumā

Jūnijs – 2.-9. datumā

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment