Kā uzglabāt sīpolus un ķiplokus: vienkārši padomi palīdzēs aizmirst par pelējumu un puvi

Ne visi zina, kur uzglabāt sīpolus un ķiplokus, un tāpēc domā, ka to vieta ir ledusskapis. Tomēr tas tā nav.

Ja vēlaties, lai jūsu sīpoli un ķiploki nepelētu un nepūtu, jums palīdzēs vienkārši padomi.

Saskaņā ar Daily Expres teikto, labākais sīpolu un ķiploku uzglabāšanas variants ir vienkāršs papīra maisiņš.

Kā uzglabāt sīpolus un ķiplokus, lai tie nepelētu?

Sīpolus un ķiplokus vislabāk uzglabāt tumšā skapī, vēdināmā pieliekamajā vai sausā atvilktnē, kur tuvumā nav mitruma avotu. Priekšnoteikums ir gaismas trūkums. Ja sīpoli tiks pakļauti saules gaismai, sāks dīgt saknes. Tajā pašā laikā pats sīpols sapūst.

Lasi vēl: Par to zina maz cilvēku. Cik ilgi var uzglabāt kaltētas sēnes un kā to darīt pareizi

Sausā un tumšā vietā, kur nav mitruma un nav pārāk karsti, sīpoli un ķiploki var gulēt pat vairākus mēnešus. Svarīgākais ir tas, ka tos nevajadzētu uzglabāt ledusskapī. Tur sīpoli un ķiploki ātri sāks bojāties.

Kā uzglabāt sīpolus un ķiplokus dzīvoklī – uztura speciālista padoms

Monica Matēnī sniedza padomu tiem, kam nav daudz vietas vai kam nav noliktavas. Jums palīdzēs vienkāršs papīra maisiņš. Vienkārši izveidojiet tajā dažus caurumus.

Sīpoli un ķiploki šādā maisiņā uzglabāsies ļoti ilgi. Galvenais noteikums ir, ka katru maisiņu drīkst piepildīt tikai līdz pusei. Tad satiniet papīru un nostipriniet brīvās malas ar papīra saspraudi.

Pēc tam paciņas novietojiet tumšā vietā, piemēram, virtuves skapja plauktā. Svarīgākais, neglabājiet kartupeļus blakus sīpoliem un ķiplokiem – šāda atrašanās blakus tikai novedīs pie bojāšanās.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment