Kā uzreiz atbrīvoties no nezālēm dārzā: starp dobēm apkaisiet šo lēto līdzekli

Zāģu skaidas. Uz celiņiem starp dobēm plānā slānī jāizkliedē koka skaidas, tās apturēs nezāļu augšanu, bet nekaitēs dārzeņu kultūrām. Zāģu skaidas spēj nodrošināt gaisa cirkulāciju un saglabāt mitrumu augsnē.

Etiķis. Šī nezāļu apkarošanas metode tiek uzskatīta par vienu no efektīvākajām. Lai pagatavotu šķīdumu, ņem etiķi (6%) un atšķaida ar ūdeni proporcijā 1:1, pievieno 2 ēdamkarotes sāls. Šis maisījums ir ideāli piemērots viengadīgu nezāļu apstrādei, tas sadedzina to līdz pat saknēm, pietiks ar vienu reizi. Lai etiķis nekaitētu nākamajai ražai, labāk izsmidzināt šķidrumu uz tukšiem zemes gabaliem.

Lasi vēl: Mana omīte pastāstīja, kāpēc jāiemet kniepadatu verdošā ūdenī: “Kad uzzināju to, es paliku uz pauzes…”

Soda. Šis risinājums būs efektīvs, lai cīnītos ar nezālēm uz flīžu celiņiem. Uzkaisiet sodu uz celiņiem, pēc tam ieberiet to plaisās – un zāle starp flīzēm vairs neaugs. Procedūra jāatkārto ik pēc pusotra mēneša.

Lasi vēl: Vienkārši un garšīgi salāti ar krabju nūjiņām; Es gatavoju divas reizes dienā

Vārošs ūdens. Pietiek vienkārši aplaistīt nezāli ar verdošu ūdeni un pēc tam izņemt to kopā ar sakni. Šī metode ir piemērota arī cīņai ar nezālēm uz celiņiem.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 67%

0%

Pļauta zāle, siens vai salmi. Starpkārtā jāizklāj mulča ar slāni līdz 5 cm biezumā. Slāņus nepieciešams periodiski atjaunināt, tad nezāles neaugs.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment