Mana omīte pastāstīja, kāpēc jāiemet kniepadatu verdošā ūdenī: “Kad uzzināju to, es paliku uz pauzes…”

Mūsu senči izmantoja piespraudes, lai pasargātu sevi un savus tuviniekus no citu cilvēku ļaunām domām. Šim nolūkam bija pat īpašs rituāls.

Kniepadata ir ļoti ērta lieta lietošanai ikdienā. Tie tika izgudroti senos laikos un nav zaudējuši savu popularitāti un aktualitāti līdz mūsdienām.

Bet laika gaitā šāds noderīgs priekšmets ieguva papildu nozīmi – mūsu senči uzskatīja, ka kniepadatas var būt spēcīgs talismans pret ļaunām domām un uzskatiem.

Tāpēc nebrīnieties, kāpēc viņi piestiprina kniepadatas pie drēbēm. Tiek uzskatīts, ka šādā veidā to var izmantot, lai pasargātu sevi un tuviniekus no ļaunas acs.

Tajā pašā laikā kniepadatu šim nolūkam jau sen tiek izmantota daudzos ticējumos un tradīcijās.

Taču papildus šī priekšmeta piestiprināšanai pie apģērba ir vēl viens tā izmantošanas veids, kas var pārsteigt.

Šim nolūkam jums būs nepieciešams verdošs ūdens, kurā vajadzēs iemest stienīti. Jums uzreiz var rasties jautājums: “Kāpēc mest piespraudi verdošā ūdenī?”. Izpratīsim šī rituāla būtību.

Tiek uzskatīts, ka šādā veidā jūs varat cīnīties ar dažādu cilvēku sliktajiem nodomiem. Šādu rituālu var veikt, ja jūtat, ka esat kļuvis par kāda cita cilvēka slikto domu un uzskatu upuri.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 66%

0%

Kā veikt šo rituālu? Lai pasargātu sevi no ļaunas acs, vakarā stundu pirms gulētiešanas un, vēlams, vienatnē ir jāveic šādas darbības…

Ej uz nākamo lapu un uzzini, kādus tieši vārdus jāsaka!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment