Nu tu vairs neesi pusaudža gados, kad tu lieto alkoholu tikai, lai apreibinātos un, pie tam, pēc iespējas ātrāk un lētāk. Kad esi nonācis pie tā, ka ir laiks nomainīt vodkas pudeli pret vīna pudeli, tu nonāc pie secinājuma, ka nezini kā izvēlēties vīnu. Kas ir labs, kas ir salds un, kas ir sauss?
Izlasi etiķeti
Vīna pudeles etiķete, kurai patiesi ir jāpievērš uzmanība ir aizmugurē, nevis priekšā. Izlasi kāda veida vīns tas ir, kādas vīnogu šķirnes un no kāda reģiona nācis. Piemēram, ir minēts, ka tas ir “galda vīns” vai “Kalifornijas vīns”, kas nozīmē, ka viņi var būt pietiekami garšīgi, bet tie var būt ari diezgan nekvalitatīvi garšas ziņā. Šie vīni tiek radīti no vīnogu šķirnē, kuras ir iegūtas no vairākiem reģioniem vai pat visas valsts. Tas nozīmē, ka šāda tipa vīniem būs ne visai izteikta garša un tavas garšas kārpiņas noteikti nelīksmos no sajustā.
Apzinies garšu īpašības
Šī ir populāra kļūda, kas cilvēki saka, ka viņiem negarš “saldi vīni”. Arī saldiem vīniem ir liela garšu variācija. Saldi vīni tādi, kā portvīns vai Rīslings (Riesling), ir vairāk sīrupaini, kas ir šo vīnu veids, kā radīt šo saldeno garšu. Bet ir vīni, kuri ir pieskaitāmi pie “saldiem”, lai gan viņu garšu buķete balstās uz augļu notīm, kas ir pavisam citāda veida saldenums. Tāpēc, pirms “noraksti” visus saldos vīnus, saproti no kā tu patiesi vēlies izvairīties.
Sapulcini savus tuvākos draugus uz vīna vakaru, lai katrs no viņiem atnes citāda veida vīna pudeli un veiciet degustācijas, ļaujot katram izteikties par to, kādas garšas katrs izjūt un, kas katram patīk un nepatīk attiecīgajā vīnā. Šāds vakars apvieno patīkamo ar lietderīgo. Priekā!
Avots: marieclaire.com
Tevi noteikti interesēs
- Kā atpazīt cilvēkus, ar kuriem labāk ievērot distanci: 3 skaidras pazīmes
- Kāda Preiļu veikaliņa darbiniece atklāja kāpēc tieši pārdevējas sver preci, bet jūs to nevarat – šeit ir savs mērķis
- Labi zināmais žurnālists Streips pārsteigts par savas pensijas apmēru
- Viņš aizgāja prom no savas sievas latvietes un apprecēja vācieti, tomēr pēc gada viņš gribēja bēgt atpakaļ uz Latviju
- Kādreiz biju rīdziniece, tomēr dzīve piespieda pārcelties uz sen aizmirstu Latvijas ciematiņu: ”Grūti par to runāt”
- Ātra un garda uzkoda, ko savulaik gatavoja teju katrā PSRS laiku ģimenē; es joprojām to gatavoju bieži






