Kā izvēlēties labu vīna pudeli?

Nu tu vairs neesi pusaudža gados, kad tu lieto alkoholu tikai, lai apreibinātos un, pie tam, pēc iespējas ātrāk un lētāk. Kad esi nonācis pie tā, ka ir laiks nomainīt vodkas pudeli pret vīna pudeli, tu nonāc pie secinājuma, ka nezini kā izvēlēties vīnu. Kas ir labs, kas ir salds un, kas ir sauss?

Izlasi etiķeti

Vīna pudeles etiķete, kurai patiesi ir jāpievērš uzmanība ir aizmugurē, nevis priekšā. Izlasi kāda veida vīns tas ir, kādas vīnogu šķirnes un no kāda reģiona nācis. Piemēram, ir minēts, ka tas ir “galda vīns” vai “Kalifornijas vīns”, kas nozīmē, ka viņi var būt pietiekami garšīgi, bet tie var būt ari diezgan nekvalitatīvi garšas ziņā. Šie vīni tiek radīti no vīnogu šķirnē, kuras ir iegūtas no vairākiem reģioniem vai pat visas valsts. Tas nozīmē, ka šāda tipa vīniem būs ne visai izteikta garša un tavas garšas kārpiņas noteikti nelīksmos no sajustā.

Apzinies garšu īpašības

Šī ir populāra kļūda, kas cilvēki saka, ka viņiem negarš “saldi vīni”. Arī saldiem vīniem ir liela garšu variācija. Saldi vīni tādi, kā portvīns vai Rīslings (Riesling), ir vairāk sīrupaini, kas ir šo vīnu veids, kā radīt šo saldeno garšu. Bet ir vīni, kuri ir pieskaitāmi pie “saldiem”, lai gan viņu garšu buķete balstās uz augļu notīm, kas ir pavisam citāda veida saldenums. Tāpēc, pirms “noraksti” visus saldos vīnus, saproti no kā tu patiesi vēlies izvairīties.

Sapulcini savus tuvākos draugus uz vīna vakaru, lai katrs no viņiem atnes citāda veida vīna pudeli un veiciet degustācijas, ļaujot katram izteikties par to, kādas garšas katrs izjūt un, kas katram patīk un nepatīk attiecīgajā vīnā. Šāds vakars apvieno patīkamo ar lietderīgo. Priekā!

Avots: marieclaire.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment