Kā pareizi dzīt bārdu – diez vai esi līdz šim to pareizi darījis!

Skūšanās

Tas, kādu skuvekli izvēlies, atkarīgs no tevis, tomēr eksperti vīriešiem, kuriem ir viegli kairināma āda, iesaka izvēlēties žilešu skuvekli. To ir viegli uzturēt asu un tas lieliski noskuj matiņus tieši tik tuvu ādai, cik nepieciešams.

Tev pašam jāizvēlas arī tas, vai izmantot skūšanās otu, tomēr tev jāzina, ka tās izmantošana palīdz piepacelt matiņus, tādējādi padarot skuvumu gludāku. Ja izmanto skūšanās otu, noskalo to silta ūdenī, tad iemērc to skūšanās krēmā un apļveida kustībām iezied krēmu rugājos, līdz izskaties pēc Ziemassvētku vecīša. Ja neizmanto skūšanās otu, tad iezied skūšanās krēmu ar plaukstām, nespied un neberz pārāk stipri, citādi pārlieku nogludināsi matiņus.

Sākumā vienmēr skuj matiņus to augšanas virzienā. Ja vēlies izcilu gludu skuvumu, tūliņ pēc matiņu noskūšanas pārbrauc ar skuvekli pretēji to augšanas virzienam.

Nesteidzies – par ātru bārdas noskūšanu nekāda balva nepienākas. Lēni un gludi rokas vilcieni panāks labāko rezultātu. Esi uzmanīgs, nesakairini ādu.

Pēc skūšanās

Apslaki seju ar vēsu ūdeni un nosusini to, maigi piespiežot pie sejas dvieli. Neberz seju ar dvieli, ja vien tev patīk, kā izskatās sasarkusi sejas āda.

Iesējams, tev šķiet, ka pēcskūšanās produktu uzklāšana ir nevajadzīgs solis, it īpaši, ja tu pēc tam izmanto mitrinošu krēmu, tomēr pēcskūšanās produkti satur sastāvdaļas, kas nomierina sakairināto ādu. Papildus, šie produkti iznīcina baktērijas, kas izraisa dažādas bakteriālās infekcijas.

Ko izmantot? Balzamus vīriešiem, kuriem ir jutīga āda, gelus taukainai ādai, losjonus normālai ādai un toniks jāizmanto gadījumos, kad skūšanās šaušalīgi sakairinājuši tavu ādu.

Avots: themanual.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment