Kafija ar jumtiņu veselībai
Pagatavo melnu kafiju pēc sev vēlamā stipruma un pievieno 1-2 tējkarotes (pēc vēlamā salduma) medus un 40ml herbālā liķiera (tautā saukto balzāmu) – pievieno šīs abas sastāvdaļas, kamēr kafija vēl nav “ievilkusies”.
Kafija ar jumtiņu baudai
Pagatavo kafiju ar pienu (vai kafijas/saldo krējumu) pēc sev vēlamā stipruma un attiecības un kad kafija ir “ievilkusies”, pielej 40ml mokas.
Tevi arī varētu interesēt
Kāds vēl alkohols sader ar kafiju? Pēc būtības, kafijai var pievienot jebkādu alkoholu – pat vodku, taču ir jāatrod tam piemērots pagatavošanas veids. Piemēram, rums lieliski der kafijas kokteiļos, bet lazdu riekstu liķieris – ledus kafijas dzērienos!
Lasi vēl: Labs triks, kā uzlabot ledus kafiju – tas jāzina visiem ledus kafijas cienītājiem!
Avots: bustle.com
Es parasti dzeru balto kafiju ( long white coffe) un retos gadījumos espresso, bet nesen ciemos pagaršoju kafiju ar to jumtiņu 🙂 Un reāli iemīlējos – sanāk ideāla kafijas pauze rudens pēcpusdienai. Recepte ir ļoti viegla: melnajai kafijai, jāliek klāt Amarulas liķieri ( var atrast Vynotekā: http://www.vynoteka.lv/root/kiti-alkoholiniai-gerimai/likeris/6001495062577 ). Iegūsiet kafiju ar spēcīgu augļu pēcgaršu. Vai kādam vēl ir neparastas receptes kafijai ar jumtiņu? Dalaties, lūdzu!