Kā pareizi taisīt “kafiju ar jumtiņu” – viens veids veselībai, otrs veids baudai.

Kafija ar jumtiņu veselībai

Pagatavo melnu kafiju pēc sev vēlamā stipruma un pievieno 1-2 tējkarotes (pēc vēlamā salduma) medus un 40ml herbālā liķiera (tautā saukto balzāmu) – pievieno šīs abas sastāvdaļas, kamēr kafija vēl nav “ievilkusies”.

Kafija ar jumtiņu baudai

Pagatavo kafiju ar pienu (vai kafijas/saldo krējumu) pēc sev vēlamā stipruma un attiecības un kad kafija ir “ievilkusies”, pielej 40ml mokas.

 

Kāds vēl alkohols sader ar kafiju? Pēc būtības, kafijai var pievienot jebkādu alkoholu – pat vodku, taču ir jāatrod tam piemērots pagatavošanas veids. Piemēram, rums lieliski der kafijas kokteiļos, bet lazdu riekstu liķieris – ledus kafijas dzērienos!

Lasi vēl: Labs triks, kā uzlabot ledus kafiju – tas jāzina visiem ledus kafijas cienītājiem!

Avots: bustle.com

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Silga</cite>

    Es parasti dzeru balto kafiju ( long white coffe) un retos gadījumos espresso, bet nesen ciemos pagaršoju kafiju ar to jumtiņu 🙂 Un reāli iemīlējos – sanāk ideāla kafijas pauze rudens pēcpusdienai. Recepte ir ļoti viegla: melnajai kafijai, jāliek klāt Amarulas liķieri ( var atrast Vynotekā: http://www.vynoteka.lv/root/kiti-alkoholiniai-gerimai/likeris/6001495062577 ). Iegūsiet kafiju ar spēcīgu augļu pēcgaršu. Vai kādam vēl ir neparastas receptes kafijai ar jumtiņu? Dalaties, lūdzu!

Leave a Comment