Kādā vecumā Tu sāksi lietot alkoholu visvairāk?

Pētījumi Lielbritānijā atklāja, ka vīrieši patērē alkoholu vairāk un biežāk nekā sievietes. Tomēr, abi dzimumi gadu gaitā iziet cauri līdzīgām izmaiņām alkohola lietošanas paradumos. Rezultāti norāda, ka viegla alkohola lietošana sākas pusaudžu gados, savu “plaukumu” tā piedzīvo pieaugušā vecumā, tad brieduma gados tas noplok, bet atkal vecumdienās atgriežas alkohola lietošanas tendence.

Jaunākie cilvēki izdzēra vislielāko alkohola daudzumu, bet tajā pašā laikā, vecāki kungi alkoholu lietoja biežāk. Jo tu kļūsti vecāks, jo biežāk tu iedzer ikdienā. Tas ir mazliet satraucoši, jo šādi atklājumi liecina, ka vecāki cilvēki kļūst atkarīgi no alkohola un bieži vien tas tiek lietots kopā ar ikdienišķo zāļu devu.

Pusaudži un 20 gadīgi cilvēki dzer aptuveni 1 vai 2 reizes nedēļā, bet uzņemot lielu daudzumu alkohola. Savukārt, 25 gadus veci vīrieši atzinuši, ka nedēļā izdzer vismaz 10 dzērienus, neatkarīgi no tā, vai tās ir brīvdienas vai darba dienas. Sievietes šādā vecumā vidēji izdzer 5 vai 6 dzērienus nedēļā.

Sievietes pētījumā arī atklāja, ka viņas piedzeroties tikai vienu reizi mēnesī vai kādos īpašos gadījumos, kā dzimšanas dienas vai nacionālie svētki. Esot 70 gadu vecumā, sievietes izdzerot tikai 1-2 dzērieniem nedēļā, bet vīrieši, 60 gadu vecumā, 3-4 dzērienus.

Daudzi pētījuma dalībnieki apgalvoja, ka viņi lieto alkoholu, jo tas viņiem palīdz iemigt vai, ka viņi ir noskumuši par savu vientulību vai mīļotā cilvēka zaudējumu.

Avots: foxnews.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment