1. Lapu kārveles
Galvenais ingredients franču virtuvē, kā arī līdzīgs pēc izskata un garšas pētersīļiem, bet nedaudz ar delikātu smaržu. Pievieno zupām, mērcēm, vistas ēdieniem.
2. Estragons
Šo augu ir viegli atrast tirgū, bet maksā tur bargu naudu. Vari lietot klāt omletēm, zivs ēdieniem, vistai un it īpaši jēra gaļai.
3. Lapu sinepes
Šīs asās, sulīgas lapas ļoti labi iederas dažādos salātos. Vari pievienot šo augu dažādās mērcēs ar zaļumiem.
4. Pupumētra
Timiāna radinieks, kam ir izteikts piparu aromāts. Ļoti labi iederas gaļas ēdienos, zivs un pupiņu ēdienos. Starp citu, šī zāle palīdz gremošanai, piemēram samazina gāzu rašanās no pupiņu ēšanas.
5. Maurloki
Maigs, bez īpaša sīpolu asuma. Var pievienot zivs ēdieniem, omletēm, it īpaši salātos.
Avots: www.mhealth.ru