Kādus noderīgus zaļumus tu vari izaudzēt uz sava balkona

1. Lapu kārveles

Galvenais ingredients franču virtuvē, kā arī līdzīgs pēc izskata un garšas pētersīļiem, bet nedaudz ar delikātu smaržu. Pievieno zupām, mērcēm, vistas ēdieniem.

2. Estragons

Šo augu ir viegli atrast tirgū, bet maksā tur bargu naudu. Vari lietot klāt omletēm, zivs ēdieniem, vistai un it īpaši jēra gaļai.

3. Lapu sinepes

Šīs asās, sulīgas lapas ļoti labi iederas dažādos salātos.  Vari pievienot šo augu dažādās mērcēs ar zaļumiem.

4. Pupumētra

Timiāna radinieks, kam ir izteikts piparu aromāts. Ļoti labi iederas gaļas ēdienos, zivs un pupiņu ēdienos. Starp citu, šī zāle palīdz gremošanai, piemēram samazina gāzu rašanās no pupiņu ēšanas.

5. Maurloki

Maigs, bez īpaša sīpolu asuma. Var pievienot zivs ēdieniem, omletēm, it īpaši salātos.

Avots: www.mhealth.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment