Kāpēc ikvienam vajadzētu iemācīties spēlēt mūzikas instrumentu?

1. Muzicēšana uzlabo smadzeņu darbību un arī fiziskās spējas.

Instrumenta spēles apgūšana ne tikai attīsta smadzenes, bet attīsta arī fizisko veiklību, kas noderēs arī citās dzīves situācijās, ne tikai muzicējot.

2. Pozitīvais efekts, ko dod instrumenta apgūšana, saglabājas gadiem ilgi, pat tad, kad cilvēks pārstāj to mācīties.

2012. gada pētījumā atklājies: pietiek ar to, ka cilvēks bērnībā apgūst kāda instrumenta spēli, lai viņa smadzeņu darbība būtu uzlabota uz visu atlikušo dzīvi, palīdzot izvairīties no prāta spēju mazināšanās vecumā un mazinot risku saslimt ar Alcheimera slimību.

3. Mūzikas apgūšana lieliski veicina akadēmisko panākumus.

Pētījumā, kurā piedalījās 25 000 skolēnu no 8. līdz 10. klasei, atklājās, ka tie, kuri papildus skolas vielai apgūst arī mūziku vai mākslu, mācībās uzrāda labākus rezultātus – gan pārbaudes testos, gan stundu apmeklējumā, gan komunikācijā ar citiem skolēniem. Mūzikas instrumenta apgūšana palīdz mazināt stresu, uzlabot koncentrēšanās un mācīšanās spējas.

4. Vecāki mūziķi saglabā garīgo asumu.

Padzīvojuši mūziķi kognitīvajos testos uzrāda daudz labākus rezultātus nekā tā paša vecuma cilvēki, kuri nespēlē nevienu instrumentu. Viņu smadzenes labāk spēj uzņemt jaunu informāciju, kas būtībā nozīmē – cilvēki, kuri nodarbojas uz muzicēšanu, vienmēr paliek iekšēji jauni.

Šie ir zinātniski iemesli, kāpēc ikvienam vajadzētu apgūt mūzikas instrumenta spēli. Bet, iespējams, ka vislabākais iemesls ir vienkāršais, tīrais prieks, ko cilvēkam sniedz muzicēšana.

Avots: minbodygreen.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment