Kad manis vairs nebūs, pasaki māsai, ka māte visu norakstīja vecākajai

Runā, ka vecāki ir gudri un taisnīgi risina visus jautājumus. Bet mana draudzene izrādījās nepatīkamā situācija savas mammas lēmuma dēļ.

Manai draudzenei ir māsa. Viņa ir precējusies. Vīrs ir brīnišķīgs cilvēks, dzīvo ļoti pieticīgi, vienistabas dzīvoklī. Manas draudzenes māsa Irina pelna kapeikas, strādā no mājas pa telefonu, pilda administratora pienākumus.

Viņai ir slima vīramāte, vienmēr jābūt līdzās. Vīrs arī strādā, bet uzlabot materiālo stāvokli neizdodas. Reizēm palīdz mamma un māsa, iedod naudu kādiem produktiem, rotaļlietām, bet ļoti reti.

Viņai bērni ir ļoti audzināti: viņi nesapņo par dārgiem telefoniem kā citi bērni, bet vienkārši par jaunu apģērbu, jauniem sporta apaviem. Priecājas par katru sīkumu. Bet nez kāpēc māte nolēma visu savu īpašumu atstāt vecākajai māsai – manai draudzenei. Viņai ar vīru jau ir trīsistabu dzīvoklis, ir dēls.

Mana draudzene labi pelna, vīrs ir veiksmīgs biznesmenis. Ar katru gadu bizness uzplaukst, viņi plāno pirkt savu māju. Katru gadu atpūšas ārzemēs, tērpjas šikās drēbēs, uz dzimšanas dienu vīrs viņai uzdāvināja džipu.

Mātei materiālā ziņā viss ir normāli, viņai ir dārga mašīna, dzīvo jaunceltnē. Tad nu viņa piedāvāja manai draudzeni aizbraukt pie notāra, lai noformētu dokumentus, un pateica, lai paņem līdzi pasi, bet neko nesaka māsai.

LASI VĒL: Kamēr mans vīrs gulēja, es nolēmu nedaudz pārbaudīt viņa telefonu

Viņa nolēma visu savu īpašumu norakstīt vecākajai meitai. Divus dzīvokļus, vasarnīcu, garāžu. Noformēja, bet mājās viņa pajautāja: – Bet kā tad māsa, tā taču nav godīgi? Bet māte atbildēja:

• Es tā nolēmu, tāda ir mana griba, un neuzdod vairāk jautājumus. Kad manis vairs nebūs, pati parunā ar māsu. Es negribu skandālu. Mana draudzene nav sajūsmā par šādu situāciju. Viņai ar māsu ir ļoti siltas attiecībās, un, kad māsa uzzinās, ka mana draudzene ir vienīgā mantiniece, tad no skandāla gan neizbēgt.

Mātes lēmums manai draudzenei bija negaidīts, bet māsa visā vainos tikai viņu. Kāpēc mamma pati negrib parunāt ar meitu? Vai uzskatāt, ka mātes lēmums ir taisnīgs?

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment