Kad sākas kaķa vecumdienas un kā atvieglot dzīvi savam mīlulim?

 

Uzturs vecāka gadagājuma kaķim – uztura iezīmes

Īpaša uzmanība jāpievērš vecāka kaķa uzturam. Vecāku un pieaugušu kaķu uzturam ir jābūt atšķirīgam, jo ​​mainās ķermeņa vajadzības. Barība vecākiem kaķiem satur mazāk tauku un ogļhidrātu. Fakts ir tāds, ka vecumdienās mājdzīvnieks kļūst mazāk aktīvs un lielāko dienas daļu pavada viens, un tam nav vajadzīgas papildu kalorijas. Ar vecumu vielmaiņa palēninās, kas nozīmē, ka tauki uzkrājas ātrāk un barības vielas ir grūtāk absorbētas. Vecākiem dzīvniekiem nepieciešams vairāk vitamīnu.

Vecāku kaķu gremošanas sistēma vairs nav tik aktīva, tāpēc barībā obligāti jābūt šķiedrvielām, kas labvēlīgi ietekmē kuņģa-zarnu trakta darbību: normalizē izkārnījumus, palīdz uzturēt optimālu zarnu mikrofloru, palīdz zarnām cīnīties ar iekaisuma procesiem.

Ja kaķim ir problēmas ar zobiem, sauso barību var atšķaidīt ar ūdeni, lai kaķis to varētu ēst bez piepūles.

Daži noteikumi, kas palīdzēs barot vecāku kaķi:

Barojiet savu veco mājdzīvnieku biežāk, bet mazās porcijās;

Izslēdziet no uztura visus treknos produktus;

Pārliecinieties, ka kaķis dzer pietiekami daudz ūdens (dzīvnieka redzamības diapazonā varat novietot vairākas ūdens bļodas);

Nemainiet diētu pēkšņi;

Kas jādara vecāka kaķa īpašniekam?

Atcerieties, ka izmaiņas jūsu mīļotā mājdzīvnieka dzīvē nav vienīgais, kas liek jums izmisumā. Pašam kaķim novecošanās process ir tikpat sarežģīts un sāpīgs. Ir svarīgi nodrošināt dzīvniekam ērtus apstākļus:

Neatstājiet vienus, īpaši ejot;

Ieskauj uzmanīgi, jo vecākiem kaķiem nepieciešama lielāka uzmanība;

Novietojiet mājdzīvnieka gultu vai māju zemāk, ja tās iepriekš bija uzstādītas augstu. Tas jādara, lai pasargātu kaķi no papildu slodzes locītavām, lecot;

Izslēgt globālas izmaiņas – pārvākšanās, ilgstoša īpašnieka prombūtne. Centieties nodrošināt, lai pasaule ap kaķi daudz nemainītos;

Esi pacietīgs. Kaķiem novecojot, tāpat kā cilvēkiem, viņu redze un dzirde pasliktinās. Esiet pacietīgs, ja dzīvnieks vairs neskrien pie jums, tiklīdz jūs to saucat.

Lasi vēl: Tests: Kādu zīmējumu izvēlēsies, tāds pārsteigums tevi sagaida Jaunajā gadā!

Izturieties pret savu kaķi ar sapratni un pieņemšanu. Mājdzīvniekiem, tāpat kā cilvēkiem, ir jājūtas vajadzīgiem. Tādā veidā jūs varat radīt savam mīlulim drošu un patīkamu atmosfēru un tādējādi atvieglot ar vecumu saistītu izmaiņu smagumu!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment