Kāda pavāre pastāstīja kā pareizi taisīt auksto zupu, lai tā būtu debešķīga!

Iesaku izmēģināt manu iecienītāko aukstās zupas versiju. Ne ar ūdeni vai pat ne kefīru! Sanāk ļoti garšīga zupiņa, kuru noteikti apēdīs visu pāris minūšu laikā. 

Kā gatavot

Vispirms visu sasmalcinām. Šeit kā parasti: kubiņiem nevajadzētu būt ļoti maziem. Sastāvdaļās var izmantot kaut ko gaļu (vārītu gaļu, šķiņķi vai vistas gaļu), vai arī var pagatavot auksto zupu no dārzeņiem. Šeit, kas patīk.

Bietēm jābūt ceptām vai vārītām, nevis svaigām. Tālāk visas sastāvdaļas ievieto katliņā un samaisa. Mērcei sajauc: kefīru, dzeramo sodu, sinepes (vēlams Dižonas tipa, ar graudiem) un sāli/piparus.

 

Pārlej mūsu auksto zupu un dekorē ar cieti vārītu olu. Iznāk skaisti!

Kas jums nepieciešams:

Svaigi gurķi

vārītas olas

ceptas vai vārītas bietes

svaigi garšaugi

gaļa, šķiņķis vai vistas gaļa (ja vēlaties, varat pagatavot okrošku bez tiem)

redīsi

kefīrs

soda

sinepes

sāls, pipari

Visas sastāvdaļas ņem pēc garšas.

 

Leave a Comment