Kādēļ Tu esi zoodārza iemītnieks?

Vidējā cilvēka dzīve mūsdienās ir pielīdzināma dzīvei zoodārzā. Protams, šāds salīdzinājums var šķist pārāk dramatisks un pārspīlēts, bet tas nepavisam nav tālu no patiesības. Vidējais cilvēks dienā pavada aptuveni 15 stundas sēžot. Sēdēšana ir jaunā smēķēšana, kura tevi lēni nogalina.

Dienas tu aizvadi sēžot vienos kvadrātmetros jeb savā būrī un pēc tam tu aizdodies uz cietiem kvadrātmetriem jeb mājas būri, kurā tu turpini sēdēt, jo internets taču ir tik aizraujošs!

“Es strādāju sēdus 11 stundas dienā, 5 vai reizēm 6 dienas nedēļā, pārdodot apdrošināšanu. Mani tas īsti neuztrauc, nevienu tas neuztrauc, pat, ja daži mēģina izlikties, ka tas viņiem rūp, patiesībā viņiem ir vienalga. Visu dienu sēdēt, tas nav dabiski. Man ir bijuši kolēģi, kuri nomirst no šī darba. Viņu sirdis vienkārši apstājas, šķietami bez iemesla.”

Pat izlasot šādus stāstus, cilvēkam ir grūti aptvert, ka sēdēšana patiesi var aizvest tevi uz “mūža mājām” pārlieku laicīgi. Tikai tādēļ, ka sēdēšana savos būros mūsdienās ir norma, tas nenozīmē, ka tas ir labi un normāli.

Pieradums un vieglā pieeja visam, ar pāris taustiņu noklabināšu, ir darījusi mūs vājus un slinkus. Tādēļ lielākā daļa izvēlas palikt savos siltajos un ērtajos būros, lai iespējami tur arī sagaidītu savu gaismu tuneļa galā.

Avots: artofmanliness.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment