Ar skatu uz nākotni: kādi diplomi kļūs nevajadzīgi pēc aptuveni 20 gadiem?

doctor-1193318-1024x768

Ikviens no mums ir redzējis futūristiskas filmas, kur roboti dzīvo pilnvērtīgu dzīvi un intelekta ziņā pat zināmā mērā pārspēj cilvēkus. Nu, principā, ilgi vairs nav jāgaida – intelektuālo robotizēto sistēmu attīstība lieliem soļiem iet uz priekšu un aptuvei 20 gadu laikā pārņems vairākas profesijas. 

Grāmatvedība – plānots, ka šo profesiju aizstās datu ievades operatori, jo grāmatvedībai nepieciešamos dokumentus un maksājumus veiks datorsistēmas pēc ievadītajiem datiem.

Tūrisms un viesmīlība – speciālisti atklāj, ka šī ir tā sfēra, kuru tuvā nākotnē varēs gandrīz pilnībā automatizēt, un tās automatizācija jau rit pilnā sparā. Nopirkt biļetes, izvēlēties ekskursiju maršrutus, rezervēt viesnīcas numuriņu, izsaukt taksometru, pasūtīt maltīti, utt. mēs jau tagad varam internetā vai pa tālruni. Mēs tāpat jau tagad viesnīcās izmantojam magnēstiskās durvju kartes un ekskursiju gidu maršrutus varam klausīties elektroniski ierakstu veidā.

Nākotnē administratorus aizstās “pakalpojumu kioski”, kuros varēs pasūtīt visus sev nepieciešamos pakalpojumus no konkrētā pakalpojuma sniedzēja un turpat varēs saņemt gan nepieciešamos elektroniskos ierakstus, gan magnētiskās kartes, gan arī samaksāt.

Lasi vēl: Ilgi nebija jāgaida – 5 mūsdienīgi seksa gadžeti intīmās dzīves dažādošanai

Pāršķir lapu, ja vēlies uzzināt arī pārējās profesijas, kuras visdrīzāk nebūs nepieciešamas pēc 20 gadiem!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment