Kādu ūdeni patiesībā dot dzert sunim

Kādu ūdeni izvēlēties

Saimnieki pastāvīgi šaubās, kādu ūdeni izvēlēties – neapstrādātu, vārītu vai filtrētu. Katram ūdenim ir savi plusi un mīnusi.

Vārīts. Šāda ūdens kvalitāte ir atkarīga no vārīšanai izmantotā trauka. Piemēram, ūdens no alumīnija vai dzelzs katliem bez emaljas tiek uzskatīts par dzeršanai nederīgu. Tas pats attiecas uz tējkannām, kas izgatavotas no plastmasas. Tagad var iegādāties tējkannas no keramikas vai stikla – šie materiāli ir ķīmiski inerti un gandrīz neietekmē ūdens īpašības. Piemēroti ir arī tējkannas, kas izgatavotas no nerūsējošā tērauda.

Neapstrādāts. Daudzi suņu audzētāji vārītu ūdeni uzskata par nederīgu, paši to nedzer un nedod dzīvniekiem. Rezultātā suns var saņemt apšaubāmas kvalitātes ūdeni no dabīgiem avotiem, akām vai vienkārši no krāna. Tā nedrīkst darīt! Ūdens krājumā var būt saindēts ne tikai ar hloru, bet arī ar smagajiem metāliem, pat arsēnu un kadmiju. Avotos un akās var būt aktīvi mikroorganismi, aļģes, sēnītes, vīrusi.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 67%

0%

Filtrēts. Šāda ūdens kvalitāte ir atkarīga no filtriem, taču vairumā gadījumu tas ir daudz labāks dzeršanai nekā vārīts ūdens. Tas ir lētāks, vieglāk iegūstams, lietderīgāks, ērtāks lietošanā, jo nav jāatdzesē un to sunim var dot uzreiz. Piemērots ir arī pudelēs pildīts ūdens, taču bez gāzes.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment