Kāpēc vispār vajag precēties pēc 60 gadiem

Šodien es redzēju komentāru par stāstu “Jā, es meklēju vīru, bet es negatavojos būt bezmaksas aprūpētājs”, un es vienkārši gribēju atbildēt ar ierakstu.

Lasītājs jautā: “Kāpēc precēties pēc 60 gadiem? Lai nodrošinātu īpašuma tiesības? Tātad cilvēki šajā vecumā lielākoties satiekas, lai nebūtu vientuļi, nevis kāda cita dzīvokļa dēļ.
Man ir pretjautājums: kāpēc precēties pēc 35, 40, 45, 55 gadiem?

Es nekad neesmu sapratis cilvēkus, kuri cenšas uzlīmēt etiķetes katram vecumam. 18 gadu vecumā var skūpstīties kaislīgi un ar mēli, bet 50 – tas jau ir kauns, 25 gados meitene meklē mīlestību, bet 60 gados sievietei vīrietis vajadzīgs tikai tāpēc, lai izgaismotu vientulību? Kāpēc viņa to darītu?

Lasi arī: Kādu ūdeni patiesībā dot dzert sunim

Un 25, un 35, un pat 70 gados sieviete meklē vīrietī mīlestību, rūpes, uzticību, ko būtu labi noteikt pēc visām ģimenes un laulības likuma normām. Viss, kas attiecas uz nekustamo īpašumu un citiem uzkrājumiem, – tas jau ir atsevišķa pāra jautājums. Ja viņi gribēs apvienoties, viņi to atdos viens otram vai saviem bērniem.

Ar ko sieviete, kurai ir 60 gadu, atšķiras no sievietes, kurai ir 35 gadi? Atvainojiet, tikai fizioloģija. Visā pārējā – tā ir tā pati meitene, kas meklē uzticamu un mīļu dzīves partneri.

Vēl viena saruna, ka bieži vien sievietes nobriedušā vecumā, kam ir attiecību pieredze, baidās kļūdīties, viņām nav laika kā jaunībā izmēģināt vīriešus un izvēlēties labāko. Un, ja kļūdās, šķirties un doties tālāk.

Minēšu pasaulīgu piemēru par ideālu laulību, kas cilvēkiem gadījās pēc 60 gadiem.

Viena laba manas mammas draudzene iepazinās ar vīrieti, kad viņai bija 59 gadi, bet viņam 63 gadi. Un viņi viens otru pazina, kad bija jauni, viņi kopā strādāja institūtā. Nekādu attiecību, tikai kolēģi.

Tad viņu ceļi šķīrās. Viņš apprecējās, izveidoja uzņēmumu, kuru tagad vada viņa dēls. Viņa sieva devās mūžīb;ā pirms dažiem gadiem.

Arī viņa bija precējusies, neveiksmīgi, pēc pieciem gadiem izšķīrās un nebija bērnu. Viņai bija ve***bas problēmas, bet speciālisti viņai nevarēja nepalīdzēt, lai arī cik ļoti viņa mēģināja.

Un tagad, pēc tik daudziem gadiem, nenozīmīga nejauša tikšanās.. Viņi viens otru atpazina, sarunājās un jau 7 gadus ir kopā laimīgā un likumīgā laulībā. Viņi pārdeva savus dzīvokļus un nopirka lielu māju, kas uz viņiem reģistrēta vienādi. Viņi ceļo, viņa ir izveidojusi savu bižutērijas zīmolu – viņa pati izgatavo satriecošas rotas ar akmeņiem.

Es nekad neesmu viņos saskatījusi vecumdienas vai vēlmi tikai atbalstīt viens otru. Viņi dzīvo pilnvērtīgu dzīvi, ar romantiku, jūtām, neskatoties uz savu vecumu.

Tāpēc nelīmēsim vecuma birkas, cilvēki ir dažādi. Esmu satikusi 30 gadus vecu “vecpuisi”, kurš katru reizi grūmo, un 70 gadus vecu “jaunieti”, kurš brauc ar kalnu velosipēdu.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment