No kā jāuzmanās sievietei pēc 60 gadiem: 5 nepiedodamas kļūdas

Šīs ir kļūdas, kuras pieļauj daudzas 60+ sievietes, pat neapzinoties to.

Tuvojoties pensijas vecumam, daudzas dāmas domā, ka viss labais viņu dzīvē ir pagājis un viņām priekšā ir tikai drūmums un vecumdienas. Taču jebkurš vecums var sniegt patīkamu pieredzi – galvenais ir nedarīt kaut ko sev par ļaunu. Lūk, 5 biežāk pieļautās 60+ sieviešu kļūdas, kas viņām neļauj priecāties par katru dienu.

 

Viņa cenās izskatīties jaunāka cik vien iespējams

Daudzas gados vecākas sievietes cenšas izskatīties jaunākas par saviem gadiem – ķeras pie dažādiem trikiem, lai slēptu savu vecumu. Tomēr centieni par katru cenu izskatīties jaunākām var nodarīt vairāk ļauna nekā laba.

Pārmērīgas pūles slēpt vecumu var kaitēt pašcieņai. Nepārtraukti slēpjot sirmus matus, grumbas, figūru, sieviete it kā kaunas par saviem gadiem un pārstāj pieņemt sevi tādu, kāda ir. Un tieši sava vecuma pieņemšana ir atslēga uz pašapziņu un iekšējo harmoniju.

Turklāt pārāk acīmredzami centieni izskatīties jaunāk, gluži pretēji, tikai akcentē vecumu. Pārmērīgas kosmētiskās procedūras, nepiemērots apģērbs un frizūras bieži rada grotesku iespaidu. Sieviete, kas briedumu uzskata par pašsaprotamu un prasmīgi to uzsver, izskatās daudz elegantāka un dabiskāka.

Treškārt, tiekšanās pēc jaunības atņem daudz enerģijas un uzmanības, ko var novirzīt lietderīgākām lietām. Un pārmērīgs narcisisms un iedomība to tikai kavē.

Sievietēm 60+ ir svarīgi iemācīties pieņemt savu vecumu un atklāt savu skaistumu caur gudrību, cieņu un aktīvu dzīves pozīciju. Tas ir daudz vērtīgāk nekā virspusēji mēģinājumi noslēpt gadus.

Viņa dzīvo atmiņās

Cilvēki cienījamā vecumā atskatās atpakaļ un atceras savu jaunību. Jo vecāka ir sieviete, jo biežāk viņa iegrimst nostalģijā un skumjās par pagājušajiem gadiem. Ik pa laikam viņa atgriežas pie nozīmīgiem savas dzīves notikumiem un domā par to, kā viss būtu izvērties, ja viņa būtu rīkojusies citādi.

Lasi arī: Kāpēc vispār vajag precēties pēc 60 gadiem

Šī ir viena no biežāk pieļautajām vecāku dāmu kļūdām. Pašpārbaude nenes labumu ne viņai, ne viņas mīļajiem. Viņa visu laiku nožēlo grēkus un tādējādi moka sevi un apkārtējos. Dzīvojot pagātnē, sieviete palaiž garām savu tagadni. Protams, reizēm var ielūkoties fotoalbumā un silti atcerēties pagātni. Taču ir svarīgi nepalaist garām ne minūti no šodienas.

Sievietei 60+ jau ir iespēja būt uzmanīgākai pret sevi un savām vajadzībām. Tā vietā, lai steigtos uz darbu, var mierīgi brokastot ar grāmatu vai mīļāko žurnālu. Nodarbojieties ar radošumu, apgūstiet jaunus hobijus.

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment