Kāpēc berzēt vistas olas ar augu eļļu: triks, par kuru zina maz cilvēku

Daudzi cilvēki labprāt ēd ēdienus no olām. Dažkārt gadās, ka tās tiek iegādātas iepriekš. Tāpēc tiek izdomāti dažādi veidi, kā olas saglabāt ilgāk.

Gan rūpnīcu olām, gan mājās gatavotām olām ir savs derīguma termiņš. Tomēr taupīgas saimnieces izmanto vienu triku, kas palīdzēs tās ilgāk saglabāt svaigas.

Ja jūs interesē, cik ilgi olas var uzglabāt bez ledusskapja, eksperti apgalvo, ka temperatūrā līdz +10 °C svaigas vistu olas stāvēs aptuveni 3-4 nedēļas. Ja jūs tās ievietojat ledusskapī uzreiz pēc iegādes, tās saglabāsies līdz pat trim mēnešiem.

Protams, tas ir pietiekami ilgs glabāšanas laiks, taču ir reizes, kad to nepieciešams pagarināt. Šajā gadījumā palīdzēs parasta augu eļļa. Ja pirms olu ievietošanas ledusskapī ar šo produktu iesmērēsiet olas, uz čaumalas izveidosies aizsargplēve, tāpēc tās ilgāk saglabāsies svaigas.

Lasi vēl: Pievienojiet ūdenim šo populāro garšvielu, un grīda spīdēs tīra vairākas dienas

Ir arī dažas svarīgas nianses, kas jāpatur prātā.

Pirmkārt, olas jāuzglabā atsevišķi no citiem pārtikas produktiem, jo īpaši no tiem, kam ir asa specifiska smarža.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 59%

0%

Atcerieties, ka olas, kuras vēlaties uzglabāt ilgāk, nedrīkst iepriekš mazgāt. Tāpēc, ja jums rodas vēlme nomazgāt piesārņojumu no čaumalas, ziniet, ka šādas olas uzreiz arī jālieto, jo tās nebūs ilgstoši uzglabājamas.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment