Kaimiņš nosauc Saeimas balsojumu “atturēšanās speciālistus”

“Mani ievēlēja tāpēc, lai pieņemtu lēmumu, nevis, lai atturētos. Atturēties automātiski skaitās pie “pret”. To, manuprāt, vajadzētu mainīt. Ir vai nu “par”, vai nu “pret”. Uzņēmējs, piemēram, normālā dabā nevar atturēties pieņemt lēmumu, savukārt Saeimā ir daudzi atturēšanās speciālisti,” Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš (KPV LV) sacīja RīgaTV 24 raidījumā “Mana balss”, komentējot manabalss.lv iniciatīvu likvidēt iespēju Saeimas deputātiem balsojumos atturēties.

Kaimiņš nosauca, kuri ir galvenie “atturēšanās speciālisti”: Romāns Naudiņš, Aleksandrs Kiršteins, Kārlis Krēsliņš, Valters Dambe, Einārs Cilinskis, Inese Laizāne, Andris Siliņš, Kārlis Seržants, Silvija Šimfa.

Kaimiņš arī norādīja, ka, neskatoties uz to, ka iniciatīvu parakstījuši vairāk nekā 10 000 cilvēku, tā ir iestrēgusi Juridiskajā komisijā: “Kas man liekas spļāviens sabiedrībai sejā, ir tas, ka 11 000 cilvēku parakstīja, ar vairākumu tomēr šī iniciatīva nonāca Juridiskajā komisijā, bet šobrīd, atverot manabalss.lv, ir sācies stāsts par Dolgopolovu 2, jo Dolgopolovs, manuprāt, ir tāds likumprojektu kapracis.”

Viņš uzskata, ka atbildīgajiem šī situācija būtu jāskaidro. “Šobrīd juridiskajā komisijā, kura atrodas Gaida Bērziņa pārraudzībā, vajadzētu būt kādam no varas partijām – vai nu Daudzes kungam, Lībiņai-Egnerei vai pašam Gaidim Bērziņam. Lai paskaidro, kur ir palikusi šī te iniciatīva, jo tā ir pazudusi!” ir pārliecināts Kaimiņš.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment