Kaitinošas kļūdas ceļā uz perfektu šašliku

Šašliks bija un paliek pikniku karalis. Ja naudas nepietiek cūkgaļai, tad derēs vistas gaļa. Galu galā šašlika gatavošana ir sava veida rituāls, bez kura atpūta brīvā dabā netiks uzskatīta par pilnīgu.

Pagatavot šašliku, nevis vienkārši gaļu, kas grilēta uz oglēm, ir vesela māksla. Ceļā uz ideālu šašliku gadās kaitinošas kļūdas, un mūsu padomi palīdzēs tās novērst un sasniegt sulīgu, apetīti veicinošu rezultātu.

Jūs nopērkat jau iemarinētu šašliku

Tieši no tā, kā gaļa tiek marinēta, ir atkarīgs šašlika sulīgums un maigums. Tik svarīgu procedūru nevajadzētu uzticēt veikala pārdevējiem. Ja marināde sabojājas, jūs maz ko varat darīt, lai to labotu.

Protams, ja līdz izbraukšanai ir atlikušas 20 minūtes, tad ir par vēlu kaut ko darīt. Bet, ja ir laiks, vienmēr labāk tirdziņā pirkto gaļu iemarinēt savām rokām.

Neatkarīgi no izvēlētās marinādes ir konkrēti noteikumi, kā marinēt cūkgaļas šašliku. Pati cūkgaļa ir diezgan trekna, tāpēc nevar izmantot majonēzi un augu eļļu. Tas attiecas pat uz ne pārāk taukainām gaļas daļām.

Pirmā svarīgākā marinādes sastāvdaļa ir parastie sīpoli. Galvenais noteikums: sīpolam jābūt tikpat daudz kā gaļai! 2 kilogrami gaļas – 2 kilogrami sīpolu! Sīpoli noslīpēs nepilnības, ja gaļa bija pārāk liesa vai nebūs pietiekami jauna.

Uztura speciālisti neiesaka gaļu marinēt kefīrā, jo gaļā esošā dzelzs un olbaltumvielas netiek uzsūktas kopā ar piena produktiem. Labāk ir izmantot citronu sulu, tā mīkstinās šķiedras un vienlaikus piešķirs gaļai patīkamu citrusaugļu garšu. Šāds šašliks būs mīksts un sulīgs.

Lasi arī: Orhidejas dzīvos gadu desmitiem, ja tās pareizi pārstādīs

Alkohols bieži tiek izmantots klasiskajās šašlika receptēs. Cūkgaļas šašliks, kas marinēts vīnā, pamatoti tiek uzskatīts par šašliku karali, jo tas iznāk neticami smaržīgs un pārsteidzoši garšīgi.

Jūs uzliekat uz iesma pārāk daudz gaļas gabalu

Daudzi cilvēki pārāk cieši uzliek gaļu uz iesma, tāpēc iesmi vairāk izskatās pēc kebaba. Lai katrs gaļas gabals būtu vienmērīgi apcepts, starp to un blakus esošajiem atstājiet vairāku milimetru atstarpi. Ja gabali ir saskarē, rezultāts būs pilnīgi atšķirīgs.

Jūs sagriežat gaļu nevienmērīgi

Acīmredzami, ka dažāda izmēra gabaliņus cep dažādi. Tomēr daži cilvēki pilnībā aizmirst par šo noteikumu un sagriež gaļu dažāda izmēra gabaliņos. Ja viens gaļas gabals ir daudz lielāks par citiem, tad to var uzdurt uz iesma gareniski.

Ja gaļu sagriezīsiet neprecīzi un nepareizi novietosiet uz iesma, tā zaudēs sulīgumu. Vienādi gabali palīdzēs novērst problēmu un saglabāt sulīgumu.

Jūs pievienojat uz iesma dārzeņus

Ir skaidrs, ka dārzeņi izcepas daudz ātrāk nekā gaļa. Procesa laikā tos nav iespējams izņemt no karsta iesma, tāpēc tie vienkārši piedeg. Tā rezultātā no pārogļotiem dārzeņiem parādās nepatīkama smaka.

Ja vēlaties grilēt dārzeņus, apcepiet tos uz atsevišķiem iesmiem. Ieteicams to darīt pēc gaļas pagatavošanas, kad karstums vairs nav tik intensīvs. Tad dārzeņi nepiedegs, bet vienmērīgi izcepsies.

Jūs izmantojat šķiltavu šķidrumu

Ja vēlaties ietaupīt laiku, jums var šķist gudri izmantot šķiltavu šķidrumu. Bet atcerieties, ka, izmantojot šķiltavu šķidrumu, uz oglēm pagatavots ēdiens var iegūt nepatīkamu smaku.

Jūs lejat ūdeni uz oglēm

Uzlejot oglēm ūdeni, temperatūra pazeminās, un jums ir grūtāk pareizi pagatavot gaļu. Turklāt, ja uz gaļas nokļūst ūdens, tā var izcepties nevienmērīgi.

Jūs gatavojat uz atklātas uguns

Ikviens var atcerēties mirkļus, kad uz atklātas uguns tika ceptas desiņas un tās pārogļojās. Problēma tāda, ka desiņas jau gatavas, tās tikai jāuzsilda, bet gaļa ir jēla.

Nav jēgas mēģināt cept uz atklātas uguns, jo tad gaļa no ārpuses būs pārogļojusies, bet iekšpusē pavisam jēla.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment