Kāpēc heks vienmēr tiek pārdots bez galvas? Tikai nesen uzzināju patiesību!

Heks ir salīdzinoši lēta un garšīga zivs ar augstu uzturvērtību, kas plaši pieprasīta daudzviet pasaulē, tostarp Latvijā. Šīs zivis ir sastopamas galvenokārt Ziemeļjūrā, Atlantijas okeānā un Vidusjūrā.

Par veselīgāko tiek uzskatīta vārīta heka gaļa. Maziem bērniem bieži tiek dota tieši vārīta heka gaļa, kas ir pirmais zivju ēdiens viņu dzīvē. Heku var arī sautēt un cept gan pannā, gan cepeškrāsnī, tas izdodas sulīgs un garšīgs.

Kulinārijas eksperti augstu vērtē šo zivi tās maigās gaļas un nelielā kaulu skaita dēļ. Salīdzinot, piemēram, ar pollaku, heks ir vieglāk pagatavojams, sagriežams un mazāk sadalās sautējot un cepot.

Lasi arī: 7 satraucošas pazīmes, kas liecina, ka ir pienācis laiks kautko mainīt nekavējoties

Lasi arī: 5 signāli, kas maskējas par citām problēmām

Mana mamma bieži gatavo heka kotletes. Tik smeķīgi, ka pirkstiņus aplaizīsi! Garšo arī manam dēliņam.

Veikalos saldētu heku bieži pārdod šādos iepakojumos un glabā saldētavā.

Lasi arī: Tikai viens produkts aizstāj dārgus traipu tīrāmos līdzekļus: svaigs aromāts ir garantēts

Lasi arī: Personības tests: atklājiet savas personības iezīmes pēc pirkstu formas

 

Taču vairums pircēju heku ar galvu nekad nav redzējuši. Noskaidrosim, kāpēc tā!

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment