Kāpēc ir svarīgi vecmāmiņai ļaut pavadīt laiku kopā ar mazbērniem?

Mazbērni liek vecmāmiņai kļūt enerģiskākai un “jestrākai”

Kopīgas nodarbes ar mazbērniem, vecmāmiņai neļauj domāt par viņas gadiem un veselības problēmām. Mazbērnu enerģija atstarojas vecmāmiņā, tāpēc arī viņa labprāt spēlē spēles kopā ar viņiem. Ir zinātniski pierādīts, ka vecmāmiņām uzlabojas emocionālā pašsajūta, ja viņas spēj regulāri pavadīt laiku kopā ar mazbērniem.

Tāpat arī kopīga laika pavadīšana ar mazbērniem samazina vecmāmiņas risku saslimt ar Alcheimera slimību un mazina iekšēju nemieru. Darbošanās ar mazbērniem uzlabo arī viņas kognitīvos procesus.

Daudz senioru mūsdienās dzīvo vieni vai kopā ar savām otrajām pusītēm. Bērnu un mazbērnu klātbūtne gados vecākiem cilvēkiem liek justies vajadzīgiem un mīlētiem – žēl tikai, ka bērni un mazbērni viņus tik reti apciemo… Biežāka laika pavadīšana ģimenes lokā samazina depresijas risku senioriem. Tāpat regulāra dažādu paaudžu kopā būšana samazina paaudžu domstarpības.

Vecmāmiņa nav aukle

Vecmāmiņa arī ir cilvēks un jūt, kad viņa tiek uztverta nevis kā vecmāmiņa, bet aukle. Viņa grib justies kā ģimenes loceklis nevis lētais darba spēks. Bērnam ar vecmāmiņu nevajadzētu kopā pavadīt kādu noteiktu dienu skaitu nedēļā – vajadzētu veicināt abu paaudžu komunikāciju un ļaut viņiem pašiem izvēlēties cik bieži satikties. To vari darīt aicinot vecmāmiņu uz dažādām ģimenes aktivitātēm – galda spēļu vakariem, pastaigām pa zoodārzu, nedēļas nogales braucieniem.

Lasi vēl: Vecmāte atklāj 13 savas profesijas noslēpumus, kurus der izlasīt gan topošajiem tēviem, gan topošajām mātēm

Avots: lifehack.org

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment