Kāpēc nav ieteicams apmeklēt kapsētu pēc pulksten divpadsmitiem dienā

Ko saka ezotēriķi

Ezotēriķi piekrīt māņticīgajiem cilvēkiem, kuri uzskata, ka vislabāk ir apmeklēt mirušos pirms pusdienlaika.

Tomēr viņiem ir cita motivācija: viņi uzskata, ka laika posmā no pulksten 6. līdz 12, dienā cilvēku enerģijas apmaiņa palēninās, kas izslēdz iespēju kapsētā esošo negatīvo enerģiju saņemt un ienest savās mājās.

Bet jebkurā citā diennakts laikā enerģijas apmaiņa jau ir nozīmīgāka. Un došanās uz kapsētu, ko pavada pozitīvās enerģijas atdošana mirušajiem un negatīvas, smagas enerģijas saņemšana no viņiem, var nodarīt cilvēkam daudz ļauna.

Kā minimums viņš atgriezīsies mājās ar sliktu garastāvokli, ārkārtīga noguruma sajūtu, bet sliktākā gadījumā – ar nopietnākām veselības problēmām.

LASI VĒL: Visi domāja, ka puisis gatavojas dziedāt, taču pēc dažām sekundēm zālē sēdošie nespēja valdīt asaras


Reliģijas skatupunkts

Kristietība vienkārši nesaskata nekādus šķēršļus kapsētas apmeklēšanai jebkurā laikā, un tāpēc arī nenosaka nekādus aizliegumus.

Baznīca apgalvo, ka uz zemes nav nekādas dvēseles, noteikti nevajadzētu uzticēties māņticībai, bet Dievs vienmēr uzklausa lūgšanas par mirušajiem.

Līdz ar to, ja ir vēlme (pieminēt mirušos, kaut ko viņiem pateikt, aizlūgt par viņiem) vai nepieciešamība (apkopt kapu un tai piegulošo telpu), uz kapsētu var doties jebkurā izdevīgā laikā.

Šķērslis tam var būt tikai ierobežots kapsētas darbības laiks, ja tai ir žogi un vārti.

Secinājums sekojošs – galu galā labāk apmeklēt savus mirušos tuviniekus kapos pirms pusdienlaika. Šis ir labākais laiks, lai paspētu paveikt visu, kas ieplānots kapsētā, un izvairītos no tikšanās ar nekontrolētiem gariem. Bet, ja ir nepieciešamība (piemēram, nepietiek laika ierasties no rīta), tad apciemot mirušo arī vēlākā laikā nav aizliegts.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment