Ja nepareizi rīkojaties ar pannu, riskējat to saskrāpēt.
Tā rezultātā kādreiz ideālais virtuves piederums zaudē savas īpašības, taču tikai retais zina, kur slēpjas patiesais apdraudējums.
Kāpēc nedrīkst cept uz saskrāpētas pannas – patiesie iemesli
Patiesībā daudzas saimnieces saprot, kad panna ir sabojājusies – ja ēdiens pielīp pie pannas. Šādu virtuves piederumu ražošanas eksperti apgalvo, ka bojāta izstrādājuma bīstamības pakāpe ir atkarīga no materiāla, no kura tas ir izgatavots.
Lasi vēl: Kāpēc Helovīna laikā taisa ķirbju laternas
Piemēram, alumīnija pannas nekad nedrīkst tīrīt ar cieta metāla birstēm. Tās bojā aizsargslāni, atsedzot alumīniju, kas pēc tam nokļūst ēdienā. Īpaši bīstami šādās pannās gatavot kompotus – augļu skābes reaģē ar alumīniju, veidojot alumīnija sāļus. Tie bojā organisma šūnu membrānas.
Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!
Tevi noteikti interesēs
- Pieredzējuši dārznieki zina – īpaši jāseko baklažānu lapām: ja tās sāk vīt un kļūst dzeltenas, jārīkojas uzreizby Laura Andersone
- “Kas jūs tādi esat, lai spriestu?”: pazīstamā aktrise Agnese Zeltiņa Ziedoņdārzā sarīko “terapiju” (+ VIDEO)by Laura Andersone
- Vai par karstumu varam aizmirst – sinoptiķi atklājuši bēdīgu prognozi uz augusta sākumuby Sandra Vīgante