Kāpēc nedrīkst gatavot uz saskrāpētas pannas: to zina tikai daži cilvēki

Ja nepareizi rīkojaties ar pannu, riskējat to saskrāpēt.

Tā rezultātā kādreiz ideālais virtuves piederums zaudē savas īpašības, taču tikai retais zina, kur slēpjas patiesais apdraudējums.

Kāpēc nedrīkst cept uz saskrāpētas pannas – patiesie iemesli

Patiesībā daudzas saimnieces saprot, kad panna ir sabojājusies – ja ēdiens pielīp pie pannas. Šādu virtuves piederumu ražošanas eksperti apgalvo, ka bojāta izstrādājuma bīstamības pakāpe ir atkarīga no materiāla, no kura tas ir izgatavots.

Lasi vēl: Kāpēc Helovīna laikā taisa ķirbju laternas

Piemēram, alumīnija pannas nekad nedrīkst tīrīt ar cieta metāla birstēm. Tās bojā aizsargslāni, atsedzot alumīniju, kas pēc tam nokļūst ēdienā. Īpaši bīstami šādās pannās gatavot kompotus – augļu skābes reaģē ar alumīniju, veidojot alumīnija sāļus. Tie bojā organisma šūnu membrānas.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment