Ja nepareizi rīkojaties ar pannu, riskējat to saskrāpēt.
Tā rezultātā kādreiz ideālais virtuves piederums zaudē savas īpašības, taču tikai retais zina, kur slēpjas patiesais apdraudējums.
Kāpēc nedrīkst cept uz saskrāpētas pannas – patiesie iemesli
Patiesībā daudzas saimnieces saprot, kad panna ir sabojājusies – ja ēdiens pielīp pie pannas. Šādu virtuves piederumu ražošanas eksperti apgalvo, ka bojāta izstrādājuma bīstamības pakāpe ir atkarīga no materiāla, no kura tas ir izgatavots.
VIDEO:
Lasi vēl: Kāpēc Helovīna laikā taisa ķirbju laternas
Piemēram, alumīnija pannas nekad nedrīkst tīrīt ar cieta metāla birstēm. Tās bojā aizsargslāni, atsedzot alumīniju, kas pēc tam nokļūst ēdienā. Īpaši bīstami šādās pannās gatavot kompotus – augļu skābes reaģē ar alumīniju, veidojot alumīnija sāļus. Tie bojā organisma šūnu membrānas.
Tevi arī varētu interesēt
Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!
Tevi noteikti interesēs
- Dzīvē rada šķēršļus un neveiksmes, kavē tavu ceļu uz panākumiem: kāds ir tavs neveiksmīgais skaitlis saskaņā ar tavu Zvaigžņu zīmi
- Kā saprast, ka vīrietis domā par aiziešanu: 5 skaidras pazīmes
- Noskaidro savu karmu pēc dzimšanas datuma: ko tā atklāj par tavu likteni un nākotni
- 7 gudri veidi, kā izmantot paaugstinātos dārza dobes rudenī un ziemā
- 11 dārzeņi, kurus vari audzēt telpās šajā ziemā
- Karaliska pastas recepte ar krēmsieru: tā ļoti patiks aizņemtām ģimenēm









