Kāpēc nevajadzētu stādīt skābenes dārzeņu dārzā: tās neko labu nedos

Skābenes tiek uzskatītas par noderīgu zaļumu, lai gan savulaik tās tika uzskatītas par nezālēm, kas dārzeņu dārzā iznīcina citu augu ražu.

Mūsdienās skābenes pievieno salātiem, no tām gatavo zupu. Tomēr dārzeņu dārzā tās vēl arvien var nodarīt kaitējumu.

Skābenes ir daudzgadīgs augs, kas pie nepareizas kopšanas pāris gadu laikā var pārvērsties par savvaļas augu. Šādām skābenēm ir rūgta garša, un tās nav piemērotas ēdiena gatavošanai.

Skābenes var stādīt ar sēklām vai saknēm. Šis augs ļoti ātri izaug visā zemes gabalā, un ar laiku tas sāk parazitēt.

Skābenēm vajag daudz mitruma, un tās sāk izsūkt mitrumu, kas ir paredzēts citiem kultūraugiem. Tāpēc ir jābūt ļoti uzmanīgiem, ko stādīt skābeņu tuvumā. Turklāt skābenes var pārvērsties par īstām nezālēm, kas padarīs augsni nabadzīgāku ar derīgām barības vielām un traucēs augt citiem augiem.

Pieredzējuši dārzeņu dārzkopji iesaka skābenes stādīt ierobežoti, lai tās neļautu dārzeņu dārzā ienākt nezālēm. Un, ja tās aug ātri, tās nenodarīs kaitējumu tur esošajiem derīgajiem dārzeņiem. Skābenēm nepieciešama mitra augsne un pastāvīga barošana ar ūdeni. Tomēr vietai jābūt tādai, lai mitrums augsnē neaiztecētu.

Lasi vēl: Mūsu vecmāmiņas bija pārliecinātas, ka kodes baidās no šī līdzekļa kā no uguns: ievietojiet to skapī, lai saglabātu savas mīļākās drēbes, kažokādas un apavus

Šim augam patīk arī apgaismotas vietas, taču tas nepanes tiešus saules starus.

Skābenes var stādīt zem koku vainagiem, krūmos, aiz mājas vai zem žoga. Bet stādīt tās pēc kviešu stiebrzāles ir ļoti nevēlami, jo tad nebūs ražas.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 66%

0%

Svarīgi! Neaudzējiet skābenes blakus pākšaugiem – tās slikti attīstīsies. Tāpat turiet šo kultūru tālāk no piparmētrām, melases, tomātiem, gurķiem un kabačiem. To nevajadzētu stādīt blakus jebkādiem zaļumiem.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment