Mūsu vecmāmiņas bija pārliecinātas, ka kodes baidās no šī līdzekļa kā no uguns: ievietojiet to skapī, lai saglabātu savas mīļākās drēbes, kažokādas un apavus

Pārsvarā kodes piekopj nakts dzīvesveidu. Šie kukaiņi nodara lielu kaitējumu cilvēkiem, jo bojā apģērbu, kažokādas, apavus, paklājus un citas lietas.

Kodes var iekļūt dzīvoklī caur ventilācijas atverēm, kopā ar drēbēm, mājdzīvnieku splavā, kā arī ar nekvalitatīviem pārtikas produktiem, kas inficēti ar to kāpuriem.

Tiklīdz šis mazais tauriņš nonāk mājoklī, tas var nodarīt lielu kaitējumu. Tāpēc ar to ir jācīnās.

Kā cīnīties pret kodēm ar tautas līdzekļiem

Kaitēklis nepanes krustnagliņu smaržu un bēg prom, tiklīdz to sajūt. Tāpēc jūs varat izmantot tautas līdzekli, kas ātri un efektīvi palīdz atbrīvoties no kaitēkļa.

Paņemiet dažas vecas tīras zeķes un saplēstas kaprona zeķubikses. Izgatavo no tām nelielus maisiņus.

Kafijas dzirnaviņās sasmalciniet krustnagliņas un ielieciet katrā maisiņā 1 tējkaroti līdzekļa. Maisiņus izkaisiet drēbju kabatās, kas karājas skapī, un novietojiet uz plauktiem. Neaizmirstiet dažus no tiem ielikt apavos ar dabīgo kažokādu. Arī tos labprāt ēd kodes.

Lasi vēl: Kā izmantot tējas maisiņus dārzā: pieredzējušu dārznieku triks

Apaviem ir vēl viens diezgan efektīvs līdzeklis pret kodēm. Ievietojiet zābakā vai apavā savītu avīzi un pēc tam ielieciet vecu tīru zeķi ar šādu maisījumu: 1 tējkarote sasmalcinātu krustnagliņu, 1 tējkarote sausas tējas, 2 lauru lapas. Ar šī maisījuma iedarbību pietiks visai sezonai, un kodes noteikti ilgi neuzturēsies jūsu mājoklī.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 66%

0%

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment