Noteikti jums ir bijuši brīži, kad uzliekat tējkannu tējai vai kafijai, tā uzvārījās, bet nez kāpēc neielējāt krūzē verdošu ūdeni.
Lasi arī: Ādas apavu kopšanas noteikumi. Ja negribi ātri sabojāt apavus, tev tas ir jāzina!
Uzmanību novērš telefona zvans, mīļākais seriāls, vai arī jūs vienkārši pārdomājāt par kafijas dzeršanu. Kad jūs atgriežaties virtuvē, ūdens tējkannā jau ir atdzisis un jums tas jāvāra vēlreiz.
Taču, ja ūdeni silda atkārtoti, var nākties maksāt ar savu veselību. Kāpēc? Tagad tu to uzzināsi!
Atkārtoti vārīts ūdens
Pēc vārīšanas ūdens maina savu sastāvu, no tā iztvaiko kaitīgās vielas, un tas kļūst droši dzerams. Taču, ūdenim vāroties pārāk ilgi vai atkārtoti uzvāroties, ķīmiskie savienojumi tajā mainās un daudzas bīstamas vielas sāk uzkrāties, nevis iztvaikot!
Noskaidrosim kādas bīstamas vielas …
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk
Tevi noteikti interesēs
- Amerikānis aizbrauca uz Latvijas Kūku ciemu, domādams, ka tur būs pikniks, bet viņš smagi kļūdījās
- Šefpavārs no Jelgavas man pastāstīja, kā svētkos pagatavot daudz interesantāku rasolu: viņš tam pievieno tikai vienu neparastu sastāvdaļu
- Es redzēju, ko mana vīramāte deva ēst maniem bērniem, kamēr es biju darbā, es klusībā nomainīju dzīvokļa slēdzenes…
- Mazāk par stundu gatavošanai un minimums sastāvdaļu, bet garša pārspēj cerības: uz Jauno gadu kūkas vairs nepērku
- Piecām zodiaka zīmēm gaidāma īpaši laba nedēļa sākot ar 22. decembri
- Rasola vietā tagad svētku galdam gatavoju tikai šos salātus: sastāvdaļu savienojums ir patiesi izcils, un recepte – pavisam vienkārša









