Ādas apavu kopšanas noteikumi. Ja negribi ātri sabojāt apavus, tev tas ir jāzina!

Ir mainījušies gadsimti, laikmeti, mode, bet ādas apavi vienmēr ir palikuši. Ādas apavi ir daudz stiprāki, izturīgāki un ērtāki nekā vairums apavu, kas gatavoti no mākslīgās ādas materiāla. Bet pat viņi nevar bezgalīgi pretoties laika postošajai ietekmei. Tāpēc jāzina, kā tos pareizi kopt!

Ādas apavu kopšana

Pareiza kopšana jau no pirmās apavu iegādes dienas ievērojami pagarinās jūsu apavu kalpošanas laiku. Iegādājoties savu iecienīto modeli no īstas ādas, nekavējoties painteresējies par tā kopšanas līdzekļiem. Laba opcija ir ūdeni atgrūdošs aerosols vai krēms.

Katru dienu no apaviem ir jānotīra putekļi un netīrumi. Ja apavi kļūst slapji, nosusiniet. Ja parādās defekti, izlabojiet tos. Jūs nevarat valkāt apavus ar saplēstu šuvi, saplaisājušu papēdi. Tas izraisa ātru nolietošanos un negatīvi ietekmē jūsu veselību.

Ādas apavu pilnīgai izžūšanai nepieciešamas 24 stundas, un, ja tajos staigājāt lietū, tas aizņem divas dienas. No rīta uzvelkot tos pašus apavus vai zābakus, kuros staigājāt vakar, jūs neļaujat ādai pilnībā izžūt, kas saīsina apavu kalpošanas laiku.

Svarīga nianse apavu kopšanā ir to pareiza žāvēšana un uzglabāšana. Nekad nežāvējiet ādas apavus pie kamīna vai uz radiatora. Ilgstoši pakļaujoties augstām temperatūrām, uz ādas apaviem parādās plaisas.

Skrāpējumu noņemšana ar vasku

Lai nodrošinātu apavu izturību, kvalitatīvu izskatu un aizsardzību, var izmantot vaska pastu, vēlams bišu vasku.

Izmantojot suku, notīriet bojāto ādas virsmu, lai noņemtu putekļus vai netīrumus, kas varētu būt iestrēguši skrāpējumos.

Pēc tam uz tīru lupatu uzklājiet nedaudz vaska un viegli noslaukiet ar to apavus. Atstāj uz 5-10 minūtēm. Tad noņemiet lieko vasku ar tīru lupatu.

Kā likvidēt skrāpējumus ar olīveļļu

Olīveļļu var lietot, ja āda pēc ilgstošas ​​apavu lietošanas kļūst sausa. Tas var piešķirt ādai elegantu mirdzumu un atkal apavi izskatīsies kā jauni.

Lasi arī: Rupjas kļūdas nēsājot džinsus. Nē kabatām!

Paņemiet tīru, sausu lupatu un uzklājiet uz tās olīveļļu. Pēc tam ar vieglām apļveida kustībām berzē lupatu gar kurpēm. Turpiniet to darīt, līdz eļļa ir pilnībā uzsūkusies un apavi ir sausi.

Ādas apavu tīrīšana ar zobu pastu

Zobu pastu var izmantot ne tikai vannas istabas balināšanai vai sudraba pulēšanai, bet arī ādas apavu tīrīšanai.

Izspiediet nedaudz zobu pastas uz tīra kokvilnas auduma. Uzklājiet to uz apaviem, izmantojot vieglas apļveida kustības. Pēc tam paņemiet apavu spodrināšanas birsti un berziet ar to apavus. Ļaujiet zobu pastai nostāvēties pāris minūtes. Pēc tam paņemiet tīru kokvilnas drānu un noņemiet atlikušo zobu pastu.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment