Pat veci traipi no paklāja tiks iztīrīti vienā acu mirklī, ja izmantosiet līdzekli no ledusskapja

Ja jūsu mājās ir paklājs, traipi uz tā nav nekāds pārsteigums. Kā notīrīt pārklājumu no traipiem, lasiet tālāk.

Pirmais noteikums traipu noņemšanai no paklāja ir ātrums. Jo ātrāk reaģēsiet un ķersieties pie samitrinātas birstes vai sūkļa, jo labāk. Izžuvuši traipi dziļi iesūcas audumā un saglabājas daudz ilgāk, īpaši, ja tie ir biešu, vīna, tauku vai ēdienu traipi.

Lai gan uz bieziem paklājiem tie nav tik pamanāmi, švīkas un traipi uz īsspalvaina paklāja ir redzami no tālienes. Pirms paklāja tīrīšanas (neatkarīgi no tīrīšanas metodes) rūpīgi izsūciet vai izkratiet paklāju. Tas vispirms atbrīvos laukumu darbībai.

Kā atbrīvoties no traipiem uz paklāja

Šī metode jūs var pārsteigt. Tomēr nevienu nepārsteidz paklāja tīrīšana ar etiķa un ūdens šķīdumu (attiecība 1:2 – 1 glāze etiķa uz 2 glāzēm ūdens). Etiķis satur etiķskābi, kas palīdz izšķīdināt netīrumus un kaļķakmeni ne tikai uz paklāja, bet arī virtuvē vai vannas istabā.

Paklāju traipus var noņemt arī bez etiķa. Ja tā nav mājās, lietojiet kāpostu sulu, marinētu gurķu vai tomātu sulu (ja tas nav skābu biešu ūdens). Pēc raudzēšanas šāds sālījums satur vērtīgu pienskābi, kas ar traipiem (pat novecojušiem) tiek galā tāpat kā etiķis.

Samitriniet traipa vietu ar ūdeni, pēc tam uzlejiet kāpostu sulu vai konservētu gurķu marinādi, un ar sūkli vai birstīti notīriet, ieberžot sulu paklājā. Atstājiet maisījumu uz 25-30 minūtēm un pēc tam noslaukiet traipu ar putekļu sūcēju.

Lasi vēl: Cik ilgs laiks nepieciešams, lai izdzertu litru citrona sulas: jūs būsiet pārsteigts

Kā atbrīvoties no sliktas smakas no paklāja

Metode ar konservētu dārzeņu marinādi darbojas lieliski, taču dažiem cilvēkiem var traucēt smaka, kas parādās traipa likvidēšanas laikā un tūlīt pēc traipa likvidēšanas. Lai to ātrāk neitralizētu pēc paklāja tīrīšanas ar marinētu gurķu sulu, pārkaisiet to ar sodu.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 68%

0%

Varat papildus apsmidzināt ar dažiem pilieniem citrona sulas vai izvēlētās ēteriskās eļļas. Soda palīdzēs noņemt netīrumu paliekas. Rūpīgi noslaukiet paklāju ar birsti un vēlreiz notīriet ar putekļu sūcēju.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment