Kāpēc nevajadzētu ūdeni vārīt divreiz! Pasargā sevi no nāves briesmām!

Arsēns

Pasaules Veselības organizācija (PVO) norāda, ka arsēns dzeramajā ūdenī rada vislielākos draudus sabiedrības veselībai.

Pakāpeniski uzkrājoties organismā, arsēns izraisa kuņģa-zarnu trakta slimības, perifēro neiropātiju, sirds un asinsvadu slimības, nieru darbības traucējumus, ādas bojājumus, diabētu un pat vēzi.

Nitrāti

Nitrāti atrodas ne tikai augsnē, bet arī ūdenī un pat gaisā. Kad ūdens tiek pakļauts augstām temperatūrām, piemēram, atkārtoti vāroties, nitrāti tiek pārvērsti kancerogēnos nitrozamīnos.

Šīs vielas var izraisīt vēzi, piemēram, olnīcu, resnās zarnas, urīnpūšļa, aizkuņģa dziedzera, barības vada un kuņģa vēzi.

Fluors

Fakts, ka ūdenī esošais fluors ir bīstams cilvēka veselībai, jau ir pierādīts. Bet hlora daudzums ūdenī pieaug, tam atkārtoti vāroties.

Vienā no zinātniskajiem medicīnas žurnāliem tika publicēti testu rezultāti, kas pierādīja, ka fluora saturs dzeramajā ūdenī izraisa IQ pazemināšanos bērniem. Un 2013. gada pētījums atklāja, ka fluorīds samazināja peļu tēviņu auglību.

Lasi arī: Ādas apavu kopšanas noteikumi. Ja negribi ātri sabojāt apavus, tev tas ir jāzina!

Izrādās, ūdens ne tikai veicina svara zudumu, bet atkārtoti vārīts ūdens var arī kaitēt organismam.

Mēs ceram, ka mūsu raksts lika jums aizdomāties. Un tagad katru reizi, pirms uzliekat tējkannu, vispirms ieliesiet krūzē ūdeni un tikai pēc tam ķersieties pie citām lietām.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment