Kā mazgāt rīsus
Rīsus nomazgā zem tekoša ūdens. Var izmantot gan siltu, gan aukstu krāna ūdeni. Pārlejiet rīsus ar ūdeni, un atstājiet, kamēr gatavojat dārzeņus vai gaļu. Ar šo laiku pietiks, lai rīsi pēc tam neliptu kopā.
Piena putrai, kāpostu tīteņiem un kotletēm izmantoju apaļos rīsus, plovam ņemu garengraudu rīsus. Basmati vai jasmīna rīsi dabiski satur zemu cietes daudzumu, un tā ir panākumu atslēga, lai pagatavotu drupanu rīsu ēdienu.
Tvaicēti rīsi ir ideāli piemēroti plovam, un tie ir veselīgāki par baltajiem.
Abos gadījumos izmantojam lielu daudzumu ūdens un maksimāli atbrīvojam rīsus no kaitīgām vielām, kuras tiek izmantotas produkta ilgstošai uzglabāšanai.
Tā kā visi graudaugi tiek apstrādāti ar ķimikālijām, tie ir obligāti jānomazgā, ja rūpējaties par savu veselību un vēlaties izvairīties no kuņģa čūlas.
Lasi arī: Tā vietā, lai izmestu tējas maisiņus, ieliec tos tualetes podā
Mērcot rīsus, ir jābūt brīvam laikam: kamēr karsē ūdeni, kamēr pāris stundas mērcē graudaugus, tad vēl viss jānoskalo un tad tikai jāsāk gatavot. Šī metode ir piemērota, ja esat ieplānojis svētku vakariņas un nesteidzaties.
Tevi noteikti interesēs
- 6 tautas ticējumi, kas “darbojas” arī mūsdienās: kāpēc somu nekad nevar likt zemēby Laura Blūma
- Skatoties uz šo attēlu, noskaidro, kura meitene ir iemīlējusies puisī – atbilde var būt noderīgaby Rinalds Bergmanis
- Zvaigžņu eksperts Andis Geste Sieviešu dienā izplata pavisam neparastu ierakstu par sievietēmby Laura Blūma