Lai saprastu, kā pietrūkst gurķiem, tie tikai rūpīgi jāapskata. Zinātniska pieeja gurķu audzēšanā

Vasara vasarnīcā vienmēr ir lieliska izklaide. Svaigs gaiss, tīrs ūdens un dabīgi dārzeņi un augļi. Tas ir visu vasarnīcu īpašnieku sapnis no vēla rudens līdz nākamās vasaras sezonas sākumam. Bet vasarnīca nav tikai atpūta. Tas ir arī ikdienas darbs pie garšīgas un veselīgas pārtikas audzēšanas. Galu galā, cik jauki ir salasīt svaigus gurķus tieši no dārza un pagatavot gardus salātus! Bet kā izaudzēt mājās gatavotus gurķus, lai raža būtu dāsna?

Pastāstīsim, kā vienkāršu noteikumu ievērošana palīdzēs izaudzēt apskaužamu gurķu ražu.

Kā izaudzēt gurķus, kas nes lielu ražu

Gurķi ir izplatīti augi. Bet dažkārt, lai iegūtu bagātīgu gurķu ražu, dārzu saimniekiem nākas krietni pasvīst. Lai gurķi būtu vienmērīgi, skaisti un vienāda izmēra, jums ir jāapgūst daži vienkārši noteikumi par to kopšanu.

Katru gadu gurķu stādīšanai vēlams izvēlēties vienu un to pašu vietu. Viņiem nepatīk dedzinoši spoža saule, tāpēc vislabākā vieta viņiem būs kaut kur ēnā. Zemei jābūt labi apaugļotai un ar neitrālu skābumu. Augsni ar potaša un fosfora mēslojumu vislabāk sagatavot rudenī. Un pavasarī, apmēram mēnesi pirms gurķu stādīšanas, uzklājiet slāpekļa mēslojumu.

Slāpeklis gurķiem ir ļoti svarīgs. Un, ja pamanāt, ka augļiem ir plāns dzeltenīgs gals, tad tieši šī mēslojuma tiem trūkst. Protams, jūs varat mēslot gurķus pēc pirmās ražas. Tad pastāv iespēja, ka nākamā gurķu raža būs vienmērīga un skaista. Bet, ja augļi ir bumbierveida, tad augam trūkst kālija. Tāpēc mēģiniet nodrošināt, lai jūsu gurķiem būtu pilnīgs mēslošanas līdzekļu komplekss.

Lasi arī: Pupiņu salāti ar desu, kukurūzu un tomātiem – garša kuru nekad neaizmirsīsi

Gurķi ir ļoti kaprīzi arī attiecībā uz ūdens temperatūru. Ja gurķi aug šķībi, tad tiem nepietiek mitruma. Un, ja augļi vidū ir plānāki nekā sānos, tad ūdens apūdeņošanai ir pārāk auksts. Gurķus vislabāk laistīt ar 18–22 grādu siltu ūdeni. Tas jādara regulāri no rīta vai vakarā, kad nav tik karsts. Īpaši svarīgi ir laistīt gurķus augļu periodā. Tad jūsu gurķi būs sulīgi un vienmērīgi.

Laistot ir arī ļoti svarīgi, lai pēc iespējas mazāk mitruma nonāktu uz auga lapām. Tāpēc pieredzējuši dārznieki iesaka starp dobēm izrakt nelielus grāvjus apmēram 15–20 cm platumā un piepildīt ar ūdeni. Gurķu saknēm pastāvīgi jāatrodas mitrā augsnē, taču ir svarīgi arī nodrošināt, lai sakņu sistēma nepūstu.

Ja mēs runājam par gurķu sakņu sistēmu, tad svarīgs faktors ir arī dziļums, kurā tā atrodas. Lai ravēšanas laikā to nesabojātu, gurķus vislabāk ir stādīt dziļāk par 7 cm. Tas ļaus apstrādāt zemi ap augu, nebaidoties sabojāt saknes. Neskatoties uz visiem šiem noteikumiem, gurķi viņu aprūpē nav ļoti kaprīzi. Galvenais ir pastāvīgi ievērot šos noteikumus, un tad katru gadu jūsu dārzā būs daudz gurķu.

Pastāstiet mums komentāros, kādi gurķu audzēšanas noslēpumi jums ir. Galu galā ir pienācis laiks pareizi organizēt šo sulīgo zaļo dārzeņu stādīšanu.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment