Veļas mazgātavas darbiniece parādīja, kā bez grūtībām veļas mašīnā mazgāt lielās segas

Ja vien jūs nedzīvojat karstās Āfrikas valstīs, jums pie sāniem jābūt lielai segai. Tā sasilda ziemā un sniedz siltuma un komforta sajūtu vēsā vasaras vakarā.

Bet jebkura lieta prasa aprūpi un kopšanu. Sega nav izņēmums. Un periodiski tās ir jāmazgā, vismaz reizi gadā, bet vēlams divas.

Jo putekļu nosēšanās noved pie tā, ka tie uzkrājas segas iekšpusē, un vairs nav tālu no putekļu ērcīšu rašanās.

Pastāstīsim, kā mazgāt segu, lai tā kalpotu ilgi.

Lielās segas

Mūsdienās preču tirgus ir pārpildīts ar dažādām segām. Tās ir atrodamas katrai gaumei un vēlmei. Ir dūnu, bambusa, sintepona, vilnas, pildītas ar sintepu, holofibēru un vēl daudzas citas.

Pastāstīsim, kā šīs segas mazgāt mājas apstākļos. Mēs esam speciāli jums apkopojuši ideālus segu mazgāšanas norādījumus.

Pirmā lieta, kas jādara, ir noskaidrot, kāds ir maksimālais veļas svars, ko varat ievietot savā veļas mašīnā.

Un, protams, ir jāzina pašas segas svars. Ja tās svars nepārsniedz veļas mašīnai pieļaujamo limitu, to var droši mazgāt. Ja svaru tomēr pārsniedz, labāk ir sazināties ar ķīmisko tīrītavu.

Lasi arī: Pirmo dzemdēja 16 gados! Kā tagad dzīvo 33 gadus vecā 10 bērnu mamma, kuru atstāja vīrs

Arī interesanti: Vienkārši salāti “Meksika” – neko nevajag vārīt. Visu sajauc kopā un gatavs!

Otrais sagatavošanas darba posms pirms mazgāšanas -jāpārbauda, ​​vai uz segas nav caurumi, nav saplēstas šuves. Segai jābūt veselai, pretējā gadījumā pastāv visas iespējas no veļasmašīnas izņemt saplēstu pārvalku vai pilnībā sabojātu segas saturu.

Kad pārbaudīta sega, tad galvenais ir to pareizi salocīt. Lai novērstu veļas mašīnas pārslodzi un deformāciju, segai jābūt vienmērīgi sadalītai pa visu veļas mašīnas cilindru.

Tāpēc segu salokām trīs reizes. Mums vajadzētu būt četriem segas slāņiem. Tad mēs stipri saspiežam un sarullējam segu rullī. Un tādā stāvoklī mēs to ievietojam veļas mašīnā.

 

Jau veļas mašīnā tā vienmērīgi aizņems visu cilindru. Ja sega ir pūkaina vai ar sintētisko pildvielu, noteikti pievienojiet vaļas mašīnā parastās tenisa bumbiņas.

 

Tikai tenisa bumbiņām jābūt lielām un blīvām. Mazgāšanas laikā tās ļoti labi mīca pildvielu, un tā nesaies kunkuļos.

Mazgājot segu, dodiet priekšroku gēla mazgāšanas līdzekļiem. Mazgājot tik lielu lietu, kas aizņem visu veļas mašīnu, pulveris nespēs pilnībā izšķīst, un uz segas var palikt granulas vai ziepju traipi.

 

Gēls šādos apstākļos tiek galā daudz labāk. Pēc mazgāšanas noteikti izskalojiet segu vēl 2-3 reizes, lai nomazgātu visas mazgāšanas līdzekļa paliekas.

Režīmu vislabāk izvēlēties smalkai mazgāšanai vai vilnas priekšmetu mazgāšanai.

Ideāls ir mazgāšanas režīms 40 grādos ar 600-800 apgriezieniem minūtē.

Un pēdējais priekšnoteikums segas mazgāšanai ir tās izžāvēšana. Segu nekādā gadījumā nedrīkst atstāt nožūt karājoties. Visa segas pildviela noslīdēs lejup un būs ļoti grūti to sadalīt pa visu segas perimetru.

 

Vislabāk žāvēt brīvā dabā horizontālā stāvoklī. Tajā pašā laikā nepārtraukti apgriežot, lai abas puses izžūst vienmērīgi. Ja nav iespējas žāvēt laukā, tad vislabāk to darīt uz balkona ar plaši atvērtiem logiem.

Lasi arī: Pirmo dzemdēja 16 gados! Kā tagad dzīvo 33 gadus vecā 10 bērnu mamma, kuru atstāja vīrs

Segu arī periodiski vajadzēs mīcīt, lai pildviela žūstot nepārvēršas vienā kunkulī.

Mēs ceram, ka šie vienkāršie noteikumi palīdzēs jums pareizi uzturēt segas tīras.

Arī interesanti: Vienkārši salāti “Meksika” – neko nevajag vārīt. Visu sajauc kopā un gatavs!

Galu galā šī lieta ir vienkārši nepieciešama mūsu platuma grādiem.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment