Kļūda Nr. 5.
Gatavošanas beigās kartupeļus sāliet. Sāls pievienošana izraisa kartupeļu sulu izdalīšanos, kas neļauj tiem kļūt kraukšķīgiem, un kartupeļi kļūst sautēti, nevis apcepti.
Kļūda Nr. 6.
Neizmantojiet blenderi vai virtuves kombainu, lai saputotu biezeni. Tas nebūs garšīgs un būs lipīgs. Vienmēr izmantojiet parastu stampiņu. Papildus tradicionālajam sviestam un pienam (krējumam) var pievienot smalki sasmalcinātus garšaugus vai smalki apceptus sīpolus. Dažas saimnieces biezenim pievieno neapstrādātu olu, taču tas padara biezputru cietāku.
Kļūda Nr. 7.
Ja gatavojaties cept kartupeļu šķēles cepeškrāsnī, tās nevar vienkārši sagriezt šķēlītēs, apliet ar eļļu un likt cepeškrāsnī. Šādi kartupeļi no ārpuses būs apdeguši, bet iekšpusē – jēli.
Ja vēlaties, lai šķēlītes virspusē būtu klātas ar kraukšķīgu garoziņu un labi izceptas, pirms cepšanas tās ir jānovāra verdošā ūdenī. Daļēji izvārītus kartupeļus nosusina, labi sakrata, ievieto cepamajā traukā, pievieno eļļu, sāli un ievieto iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī.
Gatavošanas laiks būs atkarīgs no kartupeļu šķirnes un vecuma, tāpēc kartupeļi būs jāuzrauga, pārbaudot, vai tie ir gatavi. Ja nepieciešams, pēc 20 minūtēm kartupeļus var viegli samaisīt ar plānu lāpstiņu.
Tevi noteikti interesēs
- Es pajautāju vecmāmiņai, ko viņi ēda Jaunajā gadā PSRS; 7 ēdieni, kas atšķiras no mūsdienu ēdieniem
- Dēla ģimenei Bauskā es biju vajadzīga tikai, lai gatavotu un auklētu, līdz viņi mani pamanīja lidostā ar vienvirziena biļeti
- Ielūdzu vīrieti (52) pie sevis Jelgavā, lai kopā uzceptu piparkūkas — nepagāja ne piecas minūtes, kad viņš jau bija prom: stāstu, kas nogāja greizi
- Aicina visus savus radus, bet manu mammu nekad – kā 30 gadu laikā mani radi bija nodalīti statusa dēļ
- Traks janvāris: no nulles līdz 21; Atkušņi, salnas un sniega vētras – sinoptiķi samulsina ar laika prognozēm Jaunajam gadam un svētkiem
- Eksperts no Austrijas PSRS ēkas dzīvoklī Rīgā ieslēdza termokameru – tās rādījumi viņu burtiski samulsināja









