Kāpēc veikala maisiņus kategoriski nevar izmantot kā “atkritumu” maisiņus? Ir būtisks iemesls!

Kāpēc mēs nevaram izmantot veikalu maisiņus kā atkritumu maisiņus? Tam ir būtiska nozīme, kuru mūsu senči ļoti ievēroja.

 

Šķiet, ka ar atkritumiem saistītas arī dažas tautas ticējumu tradīcijas. Piemēram, daudzi stāsta par vecmāmiņas padomiem – neiznest atkritumus naktī, jo tas var nest naudas trūkumu.

Mūsu senči uzskatīja, ka, ja iznes atkritumus no mājas vēlu vakarā vai naktī, tas varētu radīt trūkumu naudā un labklājībā.

 

Sena pareģe brīdināja, ka Jaungada vakarā nav ieteicams izmest atkritumus, lai izvairītos no negatīvās uzmanības nešķīstajiem spēkiem, kuri varētu graut nevajadzīgās mantas un labklājību.

Pastāv mūsdienu pareģojums, ka atkritumu savākšanai nedrīkst izmantot veikala maisiņus, jo tie ir tie paši maisiņi, ko pārdod katrā lielveikalā un kurus daudzi no mums pēc tam izmanto atkārtoti.

Kāda ir šī aizsprieduma izcelsme?

Šī māņticība, visticamāk, ir radusies, jo pastāv uzskats, ka vide ietekmē cilvēku apziņu, kas savukārt var ietekmēt realitāti. Teorijas par apziņas un realitātes saistību “propagandē” ne tikai psihologi un ezotēriķi, bet arī zinātnieki.

 

Visticamāk, šī māņticība ir radusies tādēļ, ka pastāv uzskats, ka vides ietekme veido apziņu, un šī apziņa savukārt ietekmē realitāti. Šo saikni starp apziņu un realitāti “sludina” ne tikai psihologi, ezotēriķi, bet arī daži zinātnieki.Visticamāk, šī māņticība ir radusies tādēļ, ka pastāv uzskats, ka vides ietekme veido apziņu, un šī apziņa savukārt ietekmē realitāti. Šo saikni starp apziņu un realitāti “sludina” ne tikai psihologi, ezotēriķi, bet arī daži zinātnieki.

Atkritumu maisu lietošanas piekritēji apgalvo, ka tās izmantošana veicina tādu uzskatu kā nabadzība, jo sevišķi, uzskata, ka tā iedrošina taupīt naudu.

 

Tie, kuri izmanto veikala maisus atkritumu savākšanai, varētu argumentēt, ka šī rīcība palīdz “aizliegt” sev tērēt naudu speciāliem “atkritumu” maisiem, tādējādi veicinot taupību un radot sev iespaidu, ka ir “nabadzīgs”.

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment