Kāpēc viens cilvēks nedrīkst gulēt uz diviem spilveniem, pat tad ja ļoti gribās

Ir daudz māņticību, kas saistītas ar miegu. Piemēram, ka nedrīkst gulēt ar kājām pret izeju vai logu, guļamistabā nedrīkst piekārt spoguli utt. Tikai nedaudzi cilvēki tam visam tic un to ievēro.

Tas ir saprotami, jo šādām māņticībām nav racionāla izskaidrojuma. Tas ir tikai mantojums, kas nācis no senčiem. Tomēr aizliegums gulēt uz diviem spilveniem ir atšķirīgs.

Tam ir diezgan racionāls izskaidrojums. Ārsti uzskata, ka, guļot uz diviem spilveniem, nakts vidū kādā brīdī cilvēks sāks gulēt starp abiem spilveniem.

Tas izraisa spriedzi kakla muskuļos. Cilvēks var pamosties slikti izgulējies, noguris un pat ar galvassāpēm. Tāpēc pat eksperti uzskata, ka ir vērts gulēt tikai uz viena spilvena.

 

Tagad aplūkosim citus viedokļus, kas pamato šo teoriju. Un tie noteikti vairāk pieder māņticību kategorijai.

Vientuļie cilvēki

Ja vientuļš cilvēks guļ uz diviem spilveniem, viņš var nekad neatrast otro pusīti. Eksperti uzskata, ka tad, ja redzeslokā ir tikai viens spilvens, viņš var apzināties savu vientulību.

Savukārt, ja uz gultas ir divi, tad cilvēka zemapziņā neapzināti var veidoties priekšstats, ka viņam kāds ir. Tātad, jums nevienu nevajag meklēt, Visums padomās un pārtrauks potenciālo partneru novirzīšanu jūsu ceļā.

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment