Pagatavošana:
Šokolādi sasmalcina un kopā ar sviestu izkausē ūdens peldē. Visu pārnes uz lielu bļodu un ļauj atdzist. Pievieno olu dzeltenumus, sāli un pusi cukura. Visu saputu ar mikseri.
Lasi vēl: Izsmalcināts ēdiens no vienkāršiem produktiem: kā pagatavot vistas gaļu apelsīnu mērcē
Pievieno izsijātos miltus un samaisa ar lāpstiņu. Olu baltumus stingrās putās sakuļ ar atlikušo cukuru (baltumi nedrīkst būt pārāk cieti, bet tieši tik, cik nepieciešams) un iejaukt tos vairākos posmos, izmantojot kustības no apakšas uz augšu.
Iegūto masu ielej 22 cm diametra veidnē, kas ir ietaukota ar sviestu un pārkaisīta ar miltiem (vai pārklāta ar pergamenta papīru). Izlīdzina un cep cepeškrāsnī, kas uzsildīta līdz 180 grādiem pēc Celsija, apmēram 15-18 minūtes.
Mīkstajam pīrāgam iekšpusē nevajadzētu būt pārceptam, bet mitram. Pirms izņemšanas no formas ļauj tam pilnībā atdzist. Ja nepieciešams, pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.
Tevi noteikti interesēs
- Es ilgi nesapratu, kāpēc klaigājošu vārnu nedrīkst dzīt prom… Līdz sapratu, cik nopietna kļūda tā var būtby Rinalds Bergmanis
- “Tautai ir jāzina savas varones!”: TV personība Armands Simsons dalās nepatīkamā pieredzē, ko piedzīvojis no kādas sievietesby Laura Blūma
- Satraucošas ziņas no Latgales puses: mežā novērots plēsējs, kas līdz šim nekad nav dzīvojis Latvijas teritorijā (+VIDEO)by Laura Blūma