Pagatavošana:
Šokolādi sasmalcina un kopā ar sviestu izkausē ūdens peldē. Visu pārnes uz lielu bļodu un ļauj atdzist. Pievieno olu dzeltenumus, sāli un pusi cukura. Visu saputu ar mikseri.
Lasi vēl: Izsmalcināts ēdiens no vienkāršiem produktiem: kā pagatavot vistas gaļu apelsīnu mērcē
Pievieno izsijātos miltus un samaisa ar lāpstiņu. Olu baltumus stingrās putās sakuļ ar atlikušo cukuru (baltumi nedrīkst būt pārāk cieti, bet tieši tik, cik nepieciešams) un iejaukt tos vairākos posmos, izmantojot kustības no apakšas uz augšu.
Iegūto masu ielej 22 cm diametra veidnē, kas ir ietaukota ar sviestu un pārkaisīta ar miltiem (vai pārklāta ar pergamenta papīru). Izlīdzina un cep cepeškrāsnī, kas uzsildīta līdz 180 grādiem pēc Celsija, apmēram 15-18 minūtes.
Mīkstajam pīrāgam iekšpusē nevajadzētu būt pārceptam, bet mitram. Pirms izņemšanas no formas ļauj tam pilnībā atdzist. Ja nepieciešams, pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.
Tevi noteikti interesēs
- Kā izvēlēties mandarīnus: ekspertu ceļvedis par šķirnēm, uzglabāšanu un 3 negaidītām pazīmēm veikalā
- Kā es uzglabāju kartupeļus dzīvoklī pat aprīlī, kā no pagraba: tie nesadīgst, nepūst, un neviena bojāta kartupeļa
- Vairs neaizsalst un neaizsvīst: vienkārši triki, ar ko pieredzējuši autovadītāji apstrādā auto stiklus
- Es aizvedu vīra veco dīvānu uz Getliņu izgāztuvi, bet viņš, kad uzzināja, metās uz turieni to atgūt – stāstu kāds iemesls
- Iedzīvotāji tiek aicināti sagatavoties “temperatūras svārstībām” ziemas sākumā: ”Viegli nebūs”
- Šīs 3 Zodiaka zīmes, sākot ar 1. decembri, beidzot izjutīs sen aizmirstu laimi








