Kariņš pēc Baltijas Ministru padomes uzsver valstu vienotību reģiona izaugsmei nozīmīgos jautājumos

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš pēc šodien notikušās Baltijas Ministru Padomes sēdes uzsvēra, ka visām trim Baltijas valstīm kopīgā ir daudz vairāk nekā atšķirīgā.

Tikšanās laikā tika pārrunāta transatlantiskā sadarbība, pilsoņu interešu aizstāvībai Lielbritānija Brexit gadījumā, pozīcijas ES daudzgadu budžetā, projekta Rail Baltica attīstība, attiecības ar Krieviju un citi šobrīd Baltijas valstu iedzīvotājiem aktuāli jautājumi. “Mums kopīgi ir daudz darāmā, lai celtu mūsu valstu iedzīvotāju dzīves līmeni un līdzsvarotu attīstību starp galvaspilsētu un reģioniem. Pēc šīs dienas tikšanās varu teikt, ka mūsu valstu vienotība ir ne tikai dzīva un stipra, bet tā ir labāka kā jebkad tā ir bijusi,” uzsvēra K. Kariņš.

Baltijas ministru padomes laikā notika arī Latvijas Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa un Lietuvas Ministru prezidenta Sauļu Skverneļi (Saulius Skvernelis) divpusējā tikšanās, kuras laikā tika pārrunāti abām valstīm nozīmīgi jautājumi ES, infrastruktūras un drošības jautājumos, kas būs aktuāli politiskajā darbā kārtībā tuvāko mēnešu laikā. Tikšanās laikā K. Kariņš izteica ierosinājumu kopīgai Latvijas un Lietuvas valdību kopsēdei Rīgā.

Šodien Rīgā norisinājās Baltijas Ministru padome, kuras prezidējošā valsts šogad ir Latvija. Sēdē piedalījās Lietuvas Ministru prezidens Sauļus Skvernelis, bet Igauniju pārstāvēja valsts vēstnieks Latvijā Arti Hilpu (Arti Hilpus). Igaunijas premjerministrs Jiri Ratas (Jüri Ratas) nevarēja ierasties Rīgā nelabvēlīgo laikapstākļu dēļ.

Baltijas Ministru padome ir Latvijas, Lietuvas un Igaunijas valdību sadarbības institūcija un šogad tā atzīmē 25 gadadienu.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment