Karstā dienā ledus dzēriens manā somā joprojām ir atvēsinošs! Zinu viltīgu veidu, kā to noturēt aukstumā

Auksts ūdens karstumā ir patiess glābiņš! Un kā gan citādi atvēsināties, ja ne ar pāris malkiem vēsa ūdens. Bet kā to noturēt aukstumā? Ik pēc pusstundas veikalā neieskriesiet pēc jaunas ūdens pudeles no ledusskapja, īpaši, ja ir izbrauciens dabā vai uz pludmali. Ir risinājums!

Piedāvājam uzzināt, ko darīt, lai dzēriens pudelē saglabātos ja ne auksts, tad vismaz vēss pēc iespējas ilgāk. Dažas lietas var šķist pašsaprotamas, bet kāpēc gan neveikt visas šīs iespējas?

Kā karstā laikā saglabāt ūdeni aukstu

Termosoma

Vienkāršākā lieta, ko varat iedomāties, ir termosoma. Tā ir piemērota ne tikai sviestmaižu uzglabāšanai, bet arī vēsuma nodrošināšanai jūsu dzērienam. Diemžēl somas ne vienmēr ir kompaktas, un, lai liela daļa dzērienu būtu auksti, jums būs nepieciešama vismaz automašīna.

Termoss

Vēl viens lielisks izgudrojums, ko var izmantot apgrieztā virzienā. Tas ir vairāk piemērots garām pastaigām. Jūs nevarat paņemt līdzi daudz ūdens, taču tiek garantēts, ka tas ilgu laiku paliks auksts.

Ledus

Tas ir līdzeklis tiem, kam nav ne termosa, ne termosomas. Pieņemsim, ka jums ir trīs litri ūdens, ko jūs gatavojaties ņemt līdzi. Ielejiet to divās pusotra litra pudelēs līdz pusei un ielieciet saldētavā, pārējo ūdeni ielieciet ledusskapī.

Lasi arī: Kā rīkoties ar sapelējuši maizi, lai to nebūtu jāizmet

Kad ūdens pudelēs sasalis, abās ielej atlikušo ūdens daudzumu un droši dodies pastaigā. Pudeles vēlams ietīt dvielī vai līdzīgā veidā un atstāt kaut kur ēnā. Kamēr ledus kūst, ūdens paliks auksts. To var baudīt vairākas stundas pēc kārtas.

Dvielis

Šī metode ir piemērota silta ūdens dzesēšanai. Kā zināms, ūdens ir diezgan silts, un šajā sakarā cilvēki izmanto šādu triku: vajag iemērkt dvieli jebkurā ūdenī, aptīt ūdens pudeli un nolikt kaut kur caurvējā. Kad dvielis nožūst, var to noņemt –  ūdens būs vēss.

Citas metodes

Daži cilvēki termosus izgatavo savām rokām. Uz kādu laiku ieliek ūdens pudeli saldētavā, bet, kad to izņem no saldētavas,  uzreiz to ietin folijā. Efektivitāte, protams, nav tāda pati kā termosam, taču vēsums vienalga saglabāsies ilgāk.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment