Kartupeļu suflē: kā pagatavot vienkāršu un izsmalcinātu ēdienu

Gaisīgs, viegls un garšīgs – tas viss ir suflē. Un to noteikti ir vērts pagatavot.

Suflē ir maigs franču kārums, ko ir gan vienkārši, gan viegli pagatavot. Galvenais noslēpums: neatveriet cepeškrāsns durvis, citādi suflē nokritīs un nebūs tik gaisīgs.

Šis ēdiens, ko parasti gatavo porcijās, lieliski saderēs ar salātiem vai gaļu un iepriecinās visus jūsu viesus.

Sastāvdaļas:

480 g kartupeļu

250 ml piena

150 g sviesta

3 olu dzeltenumi

5 olu baltumi

Muskatrieksts, sāls, pipari

Pagatavošana:

Kartupeļus kopā ar mizu 20-25 minūtes vāra lielā katlā ar sālītu ūdeni.

Kad kartupeļi ir gatavi, tos notecina, nomizo, kamēr bumbuļi vēl ir karsti.

Kartupeļus kopā ar uzsildītu pienu un 120 g sviesta sasmalcina gaļas mašīnā. Pievieno sāli, piparus un rīvētu muskatriekstu, tad pievieno olu dzeltenumus, turpinot maisīt.

Suflē formu ietauko ar atlikušo sviestu un ievieto ledusskapī.

Lasi vēl: Sātīgi un garšīgi: slinko kotlešu recepte

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°. Olu baltumus sakuļ līdz stingrām putām, pievienojot šķipsniņu sāls un uzmanīgi pievieno tos biezenim, maisot ar lāpstiņu.

Ielej maisījumu veidnē, viegli uzsitot formu pa darba virsmu, lai tā labi izlīdzinātos.

Cep 25 minūtes. Cepšanas laikā neatveriet cepeškrāsni, lai suflē nenokristu. Kad tas ir labi apbrūnējis un uzcēlies, izņemiet to no cepeškrāsns un nekavējoties pasniedziet. Pie suflē lieliski saderēs baltvīns.

Ja vēlaties, ēdienam var pievienot sieru, piemēram, 100 g rīvēta Ementāles siera.

 

 

Leave a Comment