Kas Austrālijā krita no debesīm lietus vietā?

Angļiem ir izteiciens “raining cats and dogs” kam tiešais tulkojums ir “lija kaķi un suņi”, bet dienvidu Austrālijā bija daudz nepatīkamāks lietus- no debesīm krita zirnekļi.

Miljoni zirnekļu krita no debesīm un vēlāk sāka zemi pārklāt ar saviem tīkliem. “Viņi planēja pa debesīm, izlaižot savus tīklus, kuri, nolaižoties uz zemes, radīja ilūziju, ka ir sācis snigt,” stāsta neparastā lietus aculieciniece.

spider rain1

Šie zirnekļi kļūdaini tiek dēvēti par zirnekļu mazuļiem, bet patiesībā tie ir mazi pieauguši zirnekļi. Viņiem ir savs “masu lidojums”, kad miljoni zirnekļu uzrāpjas savas dzīvesvietas augstākajos punktos, piemēram, gari augi vai žoga stabi. Tad viņi izlaiž savus zīda pavedienus ar kuru palīdzību zirnekļi paceļas debesīs un sāk savu ceļojumu.

spider rain2

Biologs Benets stāsta: “Viņi izmanto efektu pretēji izpletnim. Viņi izmanto to, lai paceltos gaisā. Tas ir apbrīnojami un savā ziņā mazliet arī baisi.”

Lielākā daļa šādu “ceļotāju” nomirs ceļojuma laikā, jo tie tiek apēsti vai neizdzīvo smagos laikapstākļus. Bet ir nepieciešams niecīgs daudzums, lai iekoptu jaunu mājvietu citā vietā.

Tā ir pietiekami ikdienišķa parādība Austrālijā, bet retāk tas ir novērots ASV un Lielbritānijā. Ir jāatceras, ka šādi “masu lidojumi” nav bīstami cilvēkiem, bet gan tas ir dabīgs pārvietošanās process.

 

Avots: news.nationalgeographic.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment