Kas ir sliktāk- būt apaļīgam vai būt pasīvam?

Liela ķermeņa masa un mazkustīgs dzīvesveids ir divi ļoti lēni un mokoši veidi kā sabojāt savu veselību. Pārlieku liela ķermeņa masa, nenoliedzami, ir kaitējoša veselībai un pasliktina tavu vispārējo pašsajūtu, bet neseni pētījumi ir atklājuši, ka mazkustīgs dzīvesveids ir divreiz bīstamāks tavai veselībai nekā liekais svars un divreiz biežāk izraisa priekšlaicīgu nāvi.

Kembridžas Universitāte 12 gadu garumā veica pētījumu, kurā tika novēroti vairāk kā 3000 cilvēku. Kāds ir viņu vidukļa apkārtmērs, ēšanas paradumi, fizisko aktivitāšu biežums ikdienā. Zinātnieki atklāja, ka, neskatoties pat uz to, ka cilvēkam ir paaugstināts vidējais masas indekss virs atzīmes 30, viņiem bija mazāka iespēja sasniegt priekšlaicīgu nāvi nekā mazkustīgajiem cilvēkiem ar normālu svaru. Šie rādītāji nemainījās pat tad, kad paaugstinātas masas cilvēki smēķēja un lietoja alkoholu. Pasīvs dzīves veids ir definēts kā mazāk par 3.5 stundām fizisko aktivitāšu nedēļā. Tātad, straujāka, 20 minūšu gara pastaiga ikdienu, ir tas, kas var paglābt tevi no pāragras nāves ar 30%.

Fiziskās aktivitātes sniedz daudz laba tavam ķermenim- samazina asins spiedienu, uzlabo vielmaiņu, samazina insulīna līmeni un uzlabo asins lipīdus, neskatoties uz to, ka cilvēkam ir liekais svars. Fiziskās aktivitātes ir svarīgas it īpaši vīriešiem, kuriem ir tendence mirt jaunākiem. Tas ir attiecināms uz vīriešiem, kuriem ir lielāks vidukļa apkārtmērs. Šajā gadījumā visi medikamenti, kas ir nepieciešami, patiesībā ir fiziskas aktivitātes.

Avots: mensjournal.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment