Cilvēki pievēršas augu valsts izcelsmes uzturam, jo vēlas zaudēt svaru, justies enerģiskāki.
Kā arī cenšas samazināt risku saslimt ar sirds slimībām, un citu iemeslu dēļ.
Lūk, kas notiek ar ķermeni, ja pārstāj ēst gaļu:
1. Organismā neveidojas iekaisumi
Ja tu ēd sieru, gaļu un daudz pārstrādātu pārtikas produktu, tas var veicināt iekaisumu veidošanos organismā, turklāt hroniski iekaisumi var izraisīt sirds trieku, insultu, aterosklerozi, autoimūnas slimības un cukurslimību.
Augu valsts izcelsmes uzturā ir daudz antioksidantu un šķiedrvielu, kas palīdz aizkavēt iekaisumu veidošanos. Pētījumos ir pierādīts, ka, ēdot tikai šādu pārtiku, ievērojami samazinās CRP jeb C reaktīvā olbaltuma līmenis, kas signalizē par iekaisumu organismā.
2. Pazeminās holesterīna līmenis
Gaļā ir daudz piesātināto tauku, kas palielina holesterīna līmeni asinīs, un tas, savukārt, var novest pie insulta un sirds slimībām. Daudzi pētījumi pierāda, ka, ēdot tikai augus, holesterīna līmenis pazeminās par 35%. Augu valsts izcelsmes pārtikā ir maz piesātināto tauku un nav holesterīna. Turklāt augos ir daudz šķiedrvielu, kas samazina holesterīna līmeni.
Lasi vēl: 76 gadus vecu kungu Rīgā publiskā vietā pieķer ar prostitūtu; Viņa skaidrojums ir loģisks
Spied tālāk, lai uzzinātu kas vēl notiek ar tavu ķermeni pārtraucot ēst gaļu
Tevi noteikti interesēs
- Kāpēc zirņu zupa sanāk bez garšas: kļūda, ko pieļaujam gandrīz visi
- Kas patiesībā notiek ar auto, ja ar to brauc tikai reizi nedēļā
- Rīgā mani apturēja likumsargi un lūdza mani pārkāpt ceļu noteikumus un beigās man atnāca sods: stāstu kas notika
- Tikai konkrēts ātrums nodrošina minimālu degvielas patēriņu — ja to pārsniedz, bāka iztukšosies daudz ātrāk
- 7 iemesli, kāpēc ir vērts turēt atsevišķu karti bez līdzekļiem
- Austrāliešu ģimene pārcēlās uz Latviju: viņiem bija grūti pierast pie konkrētām lietām ko mēs darām







