Savējo piesegšana? “Izsvilpts” no policijas, notiesātais Gūtpelcs nedēļā nopelna teju 800 eiro kā pašvaldības šoferis

Uzreiz pēc notiesājošā sprieduma krimināllietā par pilnvaru pārsniegšanu (pārmērīgu elektrošoka lietošanu), kas lika Rinaldam Gūtpelcam atkāpties no Kuldīgas novada pašvaldības policijas priekšnieka amata, domnieki izkārto Gūtpelcam citu darbu, par ko ”uz papīra” saņem vairāk nekā tūkstoš eiro, raksta portāls skaties.lv, atsaucoties uz raidījumu Bez Tabu. 

“Bez Tabu” jau stāstīja, ka šā gada jūnijā spēkā stājās Latvijas Republikas Augstākās tiesas spriedums krimināllietā par dienesta pilnvaru pārsniegšanu, pārmērīgi lietojot elektrošoku pret cilvēku. Lai gan Rinalds Gūtpelcs sparīgi pārsūdzēja iepriekšējo instanču lemto, pēc Augstākās tiesas sprieduma viņam beidzot nācās atkāpties no amata. Tā kā tikai dome var atstādināt no amata pašvaldības iestāžu vadītājus, jūnijā Kuldīgas vietvara, pildot tiesas spriedumu, lēma, – Gūtpelcs vairs nav kārtībsargu priekšnieks.

“Bez Tabu” Kuldīgas novada domē uzrunā vairākus deputātus, kuri arī ir pārsteigti.

Par ētiku
Taujāta, par ko Gūtpelcs uzreiz pēc policista mundiera novilkšanas izpelnījies teju 800 eiro ”uz rokas”, Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja saka: ”Es nezinu precīzi, kādu summu viņš ir nopelnījis, bet, ja skatījāties tajā sarakstā, tad noteikti tā ir. Zinu, ka viņš piedalījās dziesmu un deju svētkos.”

Inga Bērziņa nezina, kādi tieši bijuši Gūtpelca darba pienākumi, par ko saņēmis gandrīz 800 eiro, iesaka vaicāt Kultūras nodaļas vadītājai Dacei Reinkopai.

Lasi vēl: Pircēja sašutusi: Jaunajā “IKEA” veikalā Rīgā nerunā valsts valodā

Taujāta, vai ir ētiski, uzzinot par notiesājošo spriedumu krimināllietā, pēc atbrīvošanas no iepriekšējā amata izkārtot citu darbu, un kā to vērtēt pašvaldības iedzīvotājiem, domes priekšstāve Bērziņa teic, ka ”viņam tajā [tiesas] lēmumā ir pateikts, ko viņš drīkst un nedrīkst darīt”.

Tā kā tiesas spriedums nosaka, ka Gūtpelcs divus gadus nevar ieņemt amatus, kas saistīti ar lēmumu pieņemšanu, uzraudzības, kontroles, izmeklēšanas un sodīšanas funkciju realizēšanu, Bērziņas ieskatā, nebija nekādu problēmu darbu izkārtot tieši viņam.

 

Lūk video:

Lasi vēl: Pircēja sašutusi: Jaunajā “IKEA” veikalā Rīgā nerunā valsts valodā

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment